Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Euro 2024 - Προγνωστικά: Μία πρόκριση χωρίς σασπένς και επιτέλους δίχτυα για… Λουκάκου

Αθλητισμός

Χορταστικές ματσάρες με σασπένς και θέαμα είχαμε ως τώρα στους «16» του ευρωπαϊκού της Γερμανίας. Ξεκινήσαμε με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού, αυτού της πιο… ατάλαντης -και ουχί… Αταλάντας- Ιταλίας όλων των εποχών. Ανώτεροι και δίκαια στους «8» οι Ελβετοί. Οι Γερμανοί προκρίθηκαν στη λεπτομέρεια του… στραγαλιού. Και εξηγούμαι: Αν μετρούσε το γκολ των Δανών που ακυρώθηκε σωστά μεν, αλλά στην… τρίχα δε, για οφσάιντ στο ξεκίνημα του β’ μέρους και δεν ακολουθούσε ένα λεπτό νωρίτερα το χαζό πέναλτι, τότε ίσως μιλούσαμε διαφορετικά. Επιμένω ότι τα πάντσερ δεν έχουν και τόσο καλογυαλισμένες… ερπύστριες.

Οι Ισπανοί πετάνε σε όλα. Αυτό το λες και… ανησυχητικό. Γιατί σπάνια η ομάδα που βγάζει μάτια κατακτά στο τέλος την κούπα. Οι Άγγλοι, εφόσον έμειναν ζωντανοί, είναι πάντα υπολογίσιμοι. Και δεν μπορεί, μετά από αυτό το φινάλε με τη Σλοβακία, πήραν σίγουρα ψυχολογία. Αν βελτιωθούν λίγο και αγωνιστικά, που θα βελτιωθούν γιατί ακόμη και αυτός ο… στόκος ο Σαουθγκέιτ πρέπει να κατάλαβε ότι Μέινου και Πάλμερπρέπει να ξεκινούν ενδεκάδα, τότε ο δρόμος δείχνει… Βερολίνο.

Πάμε στα σημερινά κουλούρια: Σούπερ ντέρμπι Γαλλία-Βέλγιο. Ούτε οι τρικολόρ μπορούν να μείνουν τόσο μακριά από τα δίχτυα, ούτε μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καλαμπούρι με τον Λουκάκου. Αμφίσκορο και πιθανή παράταση (1-1, 2-2). Ίσως και τα πρώτα πέναλτι στη διαδικασία των νοκ άουτ.

Οι Πορτογάλοι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τη σφαλιάρα με Γεωργία. Σήμερα θα παίξουν κομπλέ και είτε σκοράρει ο Κριστιάνο, είτε όχι, θα κλειδώσουν την πρόκριση από το 90’ κόντρα στη Σλοβενία που έπιασε ταβάνι. Άσος και πιθανότατα με όβερ. Καλές… ψαριές!

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστρία – Τουρκία 1-2: Εκτέλεσε την Αυστρία ο Ντεμιράλ και έστειλε την Τουρκία στους «8»

Εκτελεστής Ντεμιράλ έστειλε την Τουρκία στους «8»! Με δυο γκολ του στόπερ της Αταλάντα και μια μυθική επέμβαση του Γκιουνόκ στο τέλος η ομάδα του Μοντέλα νίκησε 2-1 την Αυστρία και...

Φόρτωση άρθρων...