Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ένας από τους δύο σημαιοφόρους της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αυτό το συναίσθημα που νιώθω, που είμαι σημαιοφόρος και εκπροσωπώ την Ελλάδα είναι τεράστιο. Από εκεί που ξεκίνησα και μέχρι εδώ που είμαι τώρα, δεν το πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά.

Με έχουν βοηθήσει πάρα πολλοί άνθρωποι και εκτιμώ πάρα πολύ που ήθελε και ο κόσμος, ήθελε και η Ολυμπιακή Επιτροπή να είμαι ένας από αυτούς που θα κουβαλάει τη σημαία».

Για την εθνική ομάδα μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα εκπροσωπήσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τη χώρα μας όσο πιο καλά μπορούμε. Η οικογένειά μου, μου λέει να το ζήσω 100%. Δηλαδή, να μην το θεωρώ δεδομένο και να απολαύσω τη στιγμή που είμαι ανάμεσα στους καλούς αθλητές στον κόσμο».

Για τον Αντετοκούνμπο αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα: «Είναι τεράστια τιμή για μένα ως αθλητής να είμαι μέρος σε κάτι τόσο μεγάλο και να είμαι γύρω από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο. Είναι τεράστια στιγμή. Ξέρω ότι η οικογένειά μου είναι πολύ περήφανη για μένα και για ότι έχω καταφέρει. Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή. Το εκτιμώ πολύ που με επέλεξαν. Σημαίνει πολλά για όλη τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει στην καριέρα μου, τον τρόπο που συμπεριφέρομαι εντός και εκτός παρκέ».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η αναφορά στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση: «Πάντα ήθελα να είμαι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων, να βρίσκομαι στο Ολυμπιακό Χωριό και να είμαι δίπλα στους καλύτερους αθλητές. Ήταν ένα όνειρό μου και το να παίξω με την ομάδα μου και να τα καταφέρουμε ήταν μια τεράστια στιγμή για εμάς ως αθλητές αλλά και για τη χώρα μας».

Σε αντίθεση με τον Αντετοκούνμπο, η Ντρισμπιώτη έχει εμπειρίες από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021, όμως κάθε συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι διαφορετική: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη για την τελετή έναρξης αλλά και για την διοργάνωση. Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες» ήταν τα λόγια και συμπλήρωσε στην ερώτηση για το πως αισθάνεται που είναι σημαιοφόρος: «Είμαι τόσο χαρούμενη γιατί αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για όλους τους αθλητές».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...