Το «τελευταίο αντίο» λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και φίλαθλοι στον σπουδαίο προπονητή του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» στη Θεσσαλονίκη. Το φέρετρο με τη σορό του, σκεπασμένο με τη σημαία του Άρη, έφτασε στο «Αλεξάνδρειο», μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.
Ο κόσμος αποχαιρέτησε τον «Ξανθό» στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν έφτασε στο «Αλεξάνδρειο» το όχημα που μετέφερε την οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη, με τη γυναίκα του, Γιούλα, να χαιρετάει τους φιλάθλους.
Στο «Αλεξάνδρειο» έφτασε και ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος αφού αποθεώθηκε από τον κόσμο, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την απώλεια του «μεγάλου του αδερφού», όπως χαρακτήρισε τον Γιάννη Ιωαννίδη.
«Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο προσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη. Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδερφο, έβαζε την ομάδα πανω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν αντέχαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι' αυτό» ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.
Στο μεταξύ, η ομάδα μπάσκετ του Άρη, μετά την άφιξη του φερέτρου, σήκωσε τα κύπελλα που έχει κατακτήσει ο Γιάννης Ιωαννίδης με την ομάδα και στη συνέχεια άφησαν λουλούδια πάνω στο φέρετρο.
Ο παλαίμαχος μπασκετμπλίστας Βασίλης Λυπηρίδης και ο προπονητής Γιώργος Μπουσβάρος βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Γιαννη Ιωαννίδη.
Το «παρών» στο γήπεδο, όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως τεχνικός προ ετών του Άρη, θεωρούσε «σπίτι» του, δίνουν η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη και φίλαθλοι του συλλόγου.
Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί έξω από το γήπεδο του Αρη, Κλεάνθης Βικελιδης, όπου αναμένεται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, να γίνει μια σύντομη στάση με το αυτοκίνητο και έπειτα θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στα κοιμητήρια της Θέρμης, όπου θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία και ταφή.
Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.
«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το «σπίτι» του. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης. Το «παρών» στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό «Ξανθό» όπως του αξίζει, στο “σπίτι» του!”», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης.
Βουβός θρήνος στο κοιμητήριο Θέρμης
Στο κοιμητήριο της Θέρμης βρίσκεται το φέρετρο του Γιάννη Ιωαννίδη, όπου ο εμβληματικός προπονητής θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.
Το φέρετρό του είναι τυλιγμένο με τη σημαία του Άρη, ενώ οι παρευρισκόμενοι φωνάζαν «αθάνατος». Πλήθος κόσμου δίνει βροντερό «παρών» και στο νεκροταφείο, θέλοντας να του που το ύστατο «χαίρε».
Παρόντες είναι σύσσωμος ο μπασκετικός Άρης, πολλοί εκπρόσωποι από άλλα τμήματα του συλλόγου, άνθρωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, ενώ πολλοί έστειλαν τα στεφάνια τους, προς τιμήν του «ξανθού».
Στο Κοιμητήριο Θέρμης βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη. «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννιδη, ενός από τους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ που με τις προσπάθειές του, ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα Final Four του Άρη, στα οποία πρωταγωνίστησε σαν προπονητής, ενέγραψε στη γενιά μας, στο dna μας την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αυτή η γενιά, ήταν αυτοί που έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα»