Στην Αθήνα διεξάγεται η γενική συνέλευση της ECA, παρουσία του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και κορυφαίων παραγόντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ECA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, έκανε ειδική αναφορά στην κατάκτηση του Conference League τον περασμένο Μάιο από τον Ολυμπιακό, αποθεώνοντας την ομάδα του Πειραιά για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο. Ενώ δεν παρέλειψε και για τον χαμό που βίωσε στην Αθήνα την 29η του Μάη, με την πόλη να… τρελαίνεται για τον θρίαμβο του Θρύλου της Ευρώπης.

Ο ηγέτης της Παρί Σεν Ζερμέν εξήρε επίσης τους Έλληνες φιλάθλους για το πάθος και την αγάπη που έχουν για το ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε πως ήταν στο Ντα Λουζ την ημέρα που η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Euro 2004. Μία μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ, όπως είπε.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ECA και ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Καλωσορίσατε στην 31η γενική συνέλευση της ECA, την μεγαλύτερη συνάντηση της ιστορίας της. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ περήφανοι. Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Βρούτση, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας και για τα καλά λόγια στην εισαγωγή του.

Είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίσω τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έναν σπουδαίο φίλο της ECA, που μαζί με συναδέλφους στην UEFA εργάζονται χέρι-χέρι για το καλό του ποδοσφαίρου. Καλωσορίζουμε επίσης τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας της Αφρικής, Πατρίς Μοτσέπε, τον γενικό γραμματέα της FIFA, Ματίας Γκράφστρεμ, τον πρόεδρο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, Πέδρο Προένσα. Μαζί με τους εκπροσώπους από την ευρωπαϊκή επιτροπή, τα εγχώρια πρωταθλήματα, τη FIFPRO, τις ομάδες των φιλάθλων, πολλούς ποδοσφαιριστές και θρύλους, αλλά και πολλούς ακόμα ειδικούς καλεσμένους. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που είστε μαζί μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και τους 18 συλλόγους-μέλη της ECA στην Ελλάδα που μας καλωσόρισαν. Η Ελλάδα έχει τόσο απίστευτη ιστορία και πολιτισμό και οι φίλαθλοί της είναι τόσο παθιασμένοι και αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η Ελλάδα κέρδισε το Euro 2004, ήμουν στο γήπεδο και οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι. Και φυσικά πέρσι όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το UEFA Conference League και η πόλη τρελάθηκε. Είναι τόσο μεγάλο προνόμιο για εμάς να στεκόμαστε εδώ στην Αθήνα, την πόλη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια, εκεί όπου πρωτοδημιουργήθηκαν οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της αθλητικής τιμής.

Ένα τελευταίο καλωσόρισμα και ο λόγος που είμαστε εδώ: Τα μέλη μας στην ECA, όλοι εσείς η υπερήφανη οικογένειά μας. Και θα ήθελα να δώσω το μεγαλύτερο και πιο θερμό καλωσόρισμα στα εκατοντάδες νέα μέλη μας που είναι εδώ μαζί μας για πρώτη φορά. Είστε όλοι εδώ πολύ ευπρόσδεκτοι, αυτή είναι εδώ είναι η Ένωσή μας και είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε».