Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκίνημα με το δεξί στο League Phase του Europa League θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (26/9) από τη Λιόν για την πρώτη αγωνιστική του League Phase του Europa League.

Αθλητισμός

Στη Γαλλία βρίσκεται από χτες (25/9) ο Ολυμπιακός, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει απόψε (26/9, 22:00) τη Λιόν, για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την τελευταία τους προπόνηση χτες στο Groupama Stadium και πλέον είναι έτοιμοι για τη μεγάλη «μάχη» με τους Γάλλους.

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στη Γαλλία χωρίς τους Μασούρα και Μάρτινς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ωστόσο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μαζί του τρεις «μικρούς» στην αποστολή. Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Ντόι, Στάμενιτς, Βέλντε, Γκαρθία, Γουίλιαν, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, Μπακούλας, Εσε, Μουζακίτης, Ελ Καμπί, Γιάρεμτσουκ και Κωστούλας, είναι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στη Λιόν, με τον Βάσκο τεχνικό να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με την διάταξη και την 11άδα του Ολυμπιακού.

«Είναι πολύ καλό να σε σέβονται και να ξέρουν την αξία σου. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Όμως τώρα είναι μια νέα διοργάνωση», είπε ο Μεντιλίμπαρ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση για το αν νιώθει ότι η επιτυχία του Conference League αφαιρεί από τον Ολυμπιακό το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Από τη μεριά του ο Σαντιάγκο Έσε, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του, τόνισε πως «παρόλα τα λάθη, δεν πρέπει να μένουμε σε ένα κακό αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να τα διορθώσουμε. Να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δουλεύουμε για να συνεχίσουν να σέβονται τον Ολυμπιακό, όπως έγινε πέρσι με την κατάκτηση του Europa Conference League».

Πώς σκέφτεται να παίξει ο Μεντιλίμπαρ…

Στα αγωνιστικά, ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει για το πλάνο του Μεντιλίμπαρ, ωστόσο έχει κάνει διάφορες δοκιμές για το πως θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στη Λιόν. Υπάρχουν σκέψεις για χρησιμοποίηση του Μπιανκόν δίπλα στον Κάρμο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η τριάδα στην άμυνα, με τον Πιρόλα να διεκδικεί μία θέση σε αυτό το σενάριο. Να σημειωθεί πως και οι Γάλλοι χρησιμοποιούν διάταξη με τρεις στην άμυνα. Παράλληλα, για την μεσαία γραμμή, υπάρχουν σκέψεις για τον Στάμενιτς, ενώ αν δεν υλοποιηθεί το σενάριο με τριάδα στην άμυνα και 3-5-2 διάταξη, τότε ο Ροντινέι θα είναι κατά 99% ο δεξιός εξτρέμ και πίσω του θα αγωνιστεί ο Κοστίνια ως μπακ.

Στο γαλλικό στρατόπεδο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το «RMC Sport», η κατάσταση στα οικονομικά του συλλόγου είναι τραγική, γι’ αυτό και άμεσα αναμένονται ενέργειες ώστε να μειωθεί το προσωπικό στον σύλλογο. Η διοίκηση του κλαμπ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αφορά μαζικές και εθελοντικές παραιτήσεις με στόχο την ελευθέρωση κάποιων θέσεων εργασίας.

Στα αγωνιστικά, δεν διανύουν και το καλύτερο φεγγάρι οι Γάλλοι, που το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη παραπάνω από το 5ο λεπτό κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά κατάφεραν να ηττηθούν με 2-3 στο τέλος του ματς. Έτσι, μετά από πέντε αγωνιστικές η Λιόν βρίσκεται στη 14η θέση της Ligue 1 και με μόλις τέσσερις βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλατασαράι-ΠΑΟΚ 3-1: Μπορούσε και καλύτερα…

Παρότι παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην έδρα της Γαλατασαράι για την 1η αγωνιστική του Europa League, ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες και δέχθηκε δύο «φθηνά» γκολ, γνωρίζοντας την ήτ...

Φόρτωση άρθρων...