«Εγώ το ήπια μια χαρά ήταν, αν πάθω κάτι έπαθα», τόνισε για το νερό του Σηκουάνα ο Άλκης Κυνηγάκης μετά τα 10 χιλιόμετρα που κολύμπησε στο ποτάμι του Παρισιού και πρόσθεσε ότι «έχω γευτεί χειρότερα νερά, δεν με ενόχλησε καμία στιγμή, είναι τρομερό το σημείο».

Σχετικά με τον αγώνα και τη δέκατη θέση που πήρε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι «τα ρεύματα δεν με βοήθησαν ήταν κάτι καινούργιο. Κάτι δεν διάβασα καλά, δεν θέλω να λέω δικαιολογίες. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας είναι πραγματικά για σκάκι, πέρασε».

Επίσης, ανέφερε ότι «σήμερα το θέμα ήταν ότι δεν ήμουν πνευματικά καλά. Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια γιατί εφτά μήνες είμαι μόνος μου εγώ με τον Σπύρο (σ.σ. Γιαννιώτη). Αν σκεφτείτε εφτά μήνες σε μια πισίνα μόνος μου, σε ένα σπίτι μόνος μου στην Κέρκυρα που δεν ξέρω κανέναν. Σήμερα με έπιασε άγχος»

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα του είπε ότι «πρέπει πρώτα πνευματικά να ισοροπήσω και μετά θα δούμε αν θα συνεχίσω. Πρέπει να ξεκουραστώ να βρω μια ομάδα δίπλα μου, δεν βγαίνει έτσι όπως είμαι μόνος μου. Αν δείτε όλοι είναι σε μεγάλα γκρουπ, δουλεύουν όλοι μαζί».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε «όσους αγαπούν τους αθλητές να είναι δίπλα τους και όχι αντί τους, ένα εθνόσημο είναι, στα δύσκολα θα δείξουμε ποιοι είμαστε, στα εύκολα είμαστε πανηγυρτζήδες. Συγγνώμη για όσους απογοήτευσα, εγώ είμαι εντάξει με την προσπάθειά μου».