Κυριακή
29 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακή με Αθηναϊκό και Θεσσαλονικιώτικο… ντέρμπι

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στη Νέα Φιλαδέλφεια στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στη μεγάλη «μάχη» της Τούμπας.

Αθλητισμός
Tags: Super League

Μια Κυριακή γεμάτη… ντέρμπι είναι η αποψινή, καθώς η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό (21:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ μία ώρα νωρίτερα (20:30) στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στο απόλυτο ντέρμπι της πόλης.

Και οι δύο ομάδες χρειάζονται πολύ τη νίκη τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης. Η ΑΕΚ, ως συνήθως, δεν ανακοινώνει αποστολή πριν τα παιχνίδια της με τον Ματίας Αλμέιδα να μην έχει διαθέσιμους τους Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί και Οντουμπάτζο. Ο «Πελάδο» είδε τις προηγούμενες μέρες να επιστρέφουν στις προπονήσεις οι Λαμέλα, Άμραμπατ και Ρότα, στους οποίους μπορεί να υπολογίζει ξανά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωσης δεν βγάζει αποστολή για τα παιχνίδια της. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός «καίγεται», αφού σε περίπτωση ήττα θα μείνει πολύ πίσω και ο Ντιέγκο Αλόνσο θα είναι σε δύσκολη θέση. Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη θα ταξιδέψουν στη Βοσνία για την πρεμιέρα τους στη League Phase του Europa Conference League.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού:

Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Μάγκνουσον, Μπάλντοκ, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ, Μπακασέτας, Πελίστρι, Τετέ, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ, Σπόραρ.

ΠΑΟΚ – Άρης

Πέρα όμως από το βραδινό ματς στην «Opap Arena», μία ώρα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική στο σπουδαίο ντέρμπι της Θεσσαλονίκηες. Και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση, ο Δικέφαλος του βορρά είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και θέλει τη νίκη για να παραμείνει εκεί, αλλά και για να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα με τη Γαλατασαράι με 3-1 στην πρεμιέρα του Europa League.

Ο Άρης από την άλλη είναι σε πολύ καλή κατάσταση, προέρχεται από μία μεγάλη εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη βδομάδα, αλλά και μία πρόκριση στην έδρα του Εθνικού για το Κύπελλο.

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ είναι για πρώτη φορά ο Λόβρεν, ενώ εκτός έμειναν οι Κόλεϊ και Μπράντον Τόμας. Η αποστολή του ΠΑΟΚ είναι η εξής: Κοτάρσκι, Μπαλωμένος, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπακαγιόκο, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Σορετίρε, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τισουντάλι, Τσάλοφ.

Από εκεί και πέρα, για τον Άρη, ο Μάγιο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και δεν υπολογίζεται. Νοκ άουτ στο… παρά ένα τέθηκε και ο Χουάνκαρ. Η αποστολή του Άρη (σ.σ. εκτός έμειναν ακόμη ο «νέος» Κουάισον και οι νεαροί Παναγίδης, Αγοραστός, Κυριαζής) αποτελείται από τους εξής: Κουέστα, Σίντκέφ,Μοντόγια, Φατόρε, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Ζαν Ζουλ, Σιφουέντες, Μόντσου, Πάρντο, Γκαρθία, Σίστο, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Ζαμόρα, Ντιαντί, Μορόν, Φετφατζίδης.

Το πρόγραμμα

ΟΦΗ – Παναιτωλικός (17:00) CosmoteSport 2
Ολυμπιακός – Ατρόμητος (18:00) CosmoteSport 1
ΠΑΟΚ – Άρης (20:30) NovaSports Prime

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (21:30) CosmoteSport 1

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

1. ΠΑΟΚ 13
2. ΑΕΚ 11
3. Ολυμπιακός 10
4. ΟΦΗ 8
5. Ατρόμητος 8
6. Αρης 8
7. Παναθηναϊκός 8
8. Αστέρας AKTOR 6
9. Λαμία 5
10. Παναιτωλικός 5
11. Athens Kallithea 5
12. Λεβαδειακός 4
13. Βόλος 4
14. Πανσερραϊκός 1

*Athens Kallithea, Αστέρας Aktor, Βόλος και Λεβαδειακός έχουν από 6 ματς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mega τζακ ποτ 18,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού

Στον ρυθμό του ΤΖΟΚΕΡ κινούνται σήμερα τα καταστήματα ΟΠΑΠ όλης της Ελλάδας, καθώς το δημοφιλές παιχνίδι του ΟΠΑΠ μοιράζει 18,5 εκατ. ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Οι π...

Φόρτωση άρθρων...