Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Μέτριος ο Ολυμπιακός αλλά «καθάρισε» τη Λαμία με ένα «χτύπημα» του Ελ Αραμπί

Αθλητισμός

Αν και έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του, ο Ολυμπιακός πήρε εντός έδρας επαγγελματική νίκη επί της Λαμίας με 1-0, χάρη στο 9ο τέρμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην εφετινή Σούπερ Λίγκα.

Ο Μαροκινός φορ μπορεί να έχασε πέναλτι στο 19’, αλλά τρία λεπτά μετά πέτυχε το μοναδικό γκολ, νικώντας τον εντυπωσιακό Μπόγιαν Σαράνοφ που κράτησε χαμηλά το δείκτη του σκορ.

Οι Πειραιώτες πήραν εξαρχής τα ηνία του αγώνα. Στο 17’, ο Ευστάθιος Γκορτσίλας υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Αγκιμπού Καμαρά από τον Σάββα Γκέντσογλου – παράβαση με την οποία συμφώνησε και το VAR.

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ απέκρουσε την εκτέλεση του Γιουσέφ Ελ-Αραμπί, ενώ έπραξε το ίδιο και δευτερόλεπτα αργότερα, σε προσπάθειες των Καμαρά και Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Η Λαμία είχε στη συνέχεια σπουδαία ευκαιρία, με τον Τόμας Βάτσλικ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μπατσανά Αραμπούλι στο 21’.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Σαράνοφ να αποκρούει αρχικά το σουτ του Καμαρά και τον Ελ-Αραμπί να έχει εύκολο έργο για το 1-0.

Στο 25’ ο τερματοφύλακας της Λαμίας σταμάτησε και τον Ρόνι Λόπες ενώ οι προσπάθειες των Ελ-Αραμπί (28’), Καμαρά (30’) και Λόπες (39’) δε βρήκαν στόχο.

Αρκετά διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι μεν ο Σαράνοφ είπε «όχι» στον Γιώργο Μασούρα που πραγματοποίησε εντυπωσιακή ενέργεια στο 48’, από εκεί και μετά, όμως, ο ρυθμός έπεσε κι οι ευκαιρίες έλειψαν.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου πήραν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο «καθαρή» ευκαιρία δε δημιούργησαν.

Αντίθετα, στο 82’, ο Σαράνοφ ήταν αυτός που και πάλι είχε απάντηση στην προσπάθεια του Τικίνιο, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος, για τη 10η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο ΟΠΑΠ Game Time: Η αγάπη για τον Ολυμπιακό και η σχέση της μαγειρικής με το ποδόσφαιρο

Το Champions League με το νέο format ξεκίνησε και θυμίζει μια δύσκολη συνταγή. Το OΠΑΠ Game Time φιλοξενεί τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και «παντρεύει» τη μαγειρική με το ποδόσφαιρο. ...

Οριστικό: Στην ΑΕΚ ο Μαρσιάλ

Η ΑΕΚ ενημέρωσε ότι υπάρχει οριστική συμφωνία με τον Αντονί Μαρσιάλ ο οποίος αναμένεται το βράδυ στην Αθήνα για τα διαδικαστικά.

Φόρτωση άρθρων...