Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Κοστίνια

Άλλο ένα μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού - Το προφίλ και η πορεία του ταλαντούχου Πορτογάλου.

Αθλητισμός

Επίσημη μορφή πήρε η μεταγραφή του Κοστίνια στους «ερυθρόλευκους», καθώς ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) την απόκτηση του Πορτογάλου δεξιού μπακ.

Ο Κοστίνια έφτασε ξημερώματα στη χώρα μας προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες. 0 24χρονος δεξιός μπακ που έκανε θραύση την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα της πατρίδας του με τα χρώματα της Ρίο Άβε με: 3.050 λεπτά συμμετοχής, 34 συμμετοχές (πάντα βασικός), 3 γκολ, 5 ασίστ, 1.77 κλεψίματα και 1,77 κερδισμένα τάκλιν ανά 90΄, 18.7 ενέργειες ανά 90′ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 31.3 πετυχημένες μεταβιβάσεις ανά 90′ (61,3%).

Στο φινάλε της χρονιάς μια σειρά από Μέσα της χώρας του, τον διάλεξαν ως το καλύτερο δεξιό μπακ του πρωταθλήματος για όσα κατάφερε με τη φανέλα της Ριό Άβε. Το ίδιο έκανε και η ίδια η Liga Portugal. Πολύ λογικά λοιπόν προκύπτει μια ιδιαίτερη προσδοκία για εκείνον σε φόντο Ερυθρόλευκο.

Ο δεξιός μπακ έρχεται από μία πολύ γεμάτη σεζόν με τη Ρίο Αβε, με την οποία πραγματοποίησε 37 εμφανίσεις, σκοράροντας πέντε τέρματα και μοιράζοντας έξι ασίστ.

Ο Κοστίνια γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 2000 και σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των Πόρτο και Μπράγκα. Ακολούθησε η Ρίο Άβε, με την οποία υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο (Μάιος 2018).

Έχει υπάρξει διεθνής με την U18, την U19, την U20 και την U21 της εθνικής Πορτογαλίας.

Ο Πορτογάλος θα συνθέσει μαζί με τον Ροντινέι το βασικό δίδυμο στο δεξί άκρο της άμυνας της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, φέρνοντας την απαιτούμενη ποιοτική αναβάθμιση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μακελελέ: «Ήρθα γιατί έχω πάθος με το ποδόσφαιρο»

Ο Κλοντ Μακελελέ παρουσιάστηκε κι επίσημα ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, με τον Γάλλο τεχνικό να τονίζει ότι έχει με όρεξη για δουλειά προκειμένου η ομάδα να πετύχει τους στόχο...

Φόρτωση άρθρων...