Επτά μήνες μετά τον θρίαμβο της Νιόν, όπου η ομάδα κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία επικρατώντας με 3-0 της Μίλαν στον τελικό του UEFA Youth League, οι Πρωταθλητές Ευρώπης επιστρέφουν στην δράση αντιμετωπίζοντας απόψε (23/10, 17:00) για την πρεμιέρα της διοργάνωσης την Εσθονική, JK Tallina Kalev.

Τα «χρυσά παιδιά» των Ερυθρόλευκων, αν και λίγο αλλαγμένα, έχουν ξανά υψηλές βλέψεις ύστερα από την περσινή σπουδαία επιτυχία για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που έφτασε να παίζει τελικό Διηπειρωτικού Κυπέλλου μέσα στο επιβλητικό «Μαρακανά» απέναντι στην Φλαμένγκο.

Ήδη από τη μεγάλη γενιά, σε σχέση με το περσινό ρόστερ, απουσιάζουν δύο μεγάλα ονόματα. Εκείνα των Μπάμπη Κωστούλα και Χρήστου Μουζακίτη, για καλό λόγο όμως. Βλέπετε τα δύο αυτά υπερταλαντούχα παιδιά έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου και λογίζονται ως βασικές επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην ανδρική ομάδα, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει πάρει φανέλα βασικού.

Η παραγωγική διαδικασία πάντως δεν σταματά σε αυτούς, Θεοφάνης Μπακούλας και Ισίδωρος Κουτσίδης είναι κανονικά στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για τα ματς του Europa League, με τον Αντώνη Παπακανέλλο να είναι εκείνος που παρέμεινε στην κ19 για να βοηθήσει στην πρεμιέρα. Και φυσικά σε αυτή υπάρχουν ονόματα όπως οι Λιατσικούρας, Πνευμονίδης και Πρεκατές που είχαν καθοριστική συνεισφορά στην περσινή πορεία.

Αλαφάκης, Έξαρχος, Φίλης, Γεωργακόπουλος, Γιωτόπουλος, Καρκατσάλης, Κουράκλης, Λιατσικούρας, Λίγδας, Μιχαηλίδης, Παναγάκος, Παπακανέλλος, Πλειώνης, Πνευμονίδης, Πρεκατές, Ρολάκης, Σιώζιος, Στάντζος, Τουφάκης, Γιουσούφ, είναι οι παίκτες που επέλεξε να έχει μαζί του στο Ταλίν ο Ρομέν Πιτό.

Ο Γάλλος τεχνικός των Πειραιωτών μίλησε για το παιχνίδι τονίζοντας:

«Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να υπάρχει η συναισθηματική διαχείριση του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα της χρονιάς. Είναι στο χέρι μας να επιδείξουμε μεγάλη μαεστρία στην τακτική και τεχνική για να επιβάλουμε το παιχνίδι μας.

Θα πρέπει επίσης να μπορούμε να ασκούμε μεγάλη πίεση στον αντίπαλό μας για να τον αποτρέψουμε από το να τροφοδοτήσουν την επίθεσή τους, που θα είναι αποτελεσματική αν αποκτήσει ταχύτητα».