Παρασκευή
25 Οκτωβρίου 2024

Ολυμπιακός: Συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Μπάγερν Μονάχου στο νεότευκτο «SAP Garden» για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Αθλητισμός

O Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στην Euroleague με μια δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου (25/10, 21.45) στο νέο της γήπεδο.

Την περασμένη εβδομάδα και στην πρώτη διπλή αγωνιστική της φετινής διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απολογισμό μία νίκη και μία ήττα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, αφού χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 89-68 της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, για να ακολουθήσει τρεις ημέρες αργότερα, η ήττα στις λεπτομέρειες από την Αναντολού Εφές (91-89) στην Τουρκία. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 2-2.

Ο Ολυμπιακός στην μπορεί να παίζει στην Γερμανία, αλλά μπορεί να αισθανθεί σε κάποιες στιγμές στο παιχνίδι πως παίζει στον Πειραιά, καθώς θα έχει την υποστήριξη 2.500 και πλέον φίλων του.

Από την άλλοι οι γηπεδούχοι είναι και αυτοί στο 2-2 και την προηγούμενη εβδομάδα είχαν το εκπληκτικό 109-107 επί της Παρί και την ήττα από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός και τα αγωνιστικά

Σκοράρουν 100 πόντους μέσο όρο στην φετινή Euroleague εντός έδρας και γενικά ο Γκόρντον Χέρμπερτ κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως η Γερμανία υπό τις οδηγίες του έφτασε μέχρι και τον τίτλο της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Γερμανία χωρίς τον τραυματία Κίναν Έβανς και τον νεαρό, Στέφανο Σπάρταλη, με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος από την πλευρά του να συμπεριλαμβάνεται μεν στην αποστολή, αλλά, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα αγωνιστεί για λόγους προφύλαξης.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι κανονικά διαθέσιμοι, με τον Εβάν Φουρνιέ να επιστρέφει επίσης στην αποστολή μετά την αποχή λόγω ενοχλήσεων από παιχνίδι με την Καρδίτσα.

Όσον αφορά την παράδοση το Μόναχο πάει του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ρεκόρ 5-2 στην πόλη. Το τελευταίο ροζ φύλλο για τους Βαυαρούς ήταν εκείνο στις 23 Νοεμβρίου του 2020, με τους Γερμανούς να επικρατούν εντός έδρας με σκορ 74-68.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παναθηναϊκός: Στην Πόλη για το διπλό

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπαχτσε (25/10, 20:45), με στόχο τη νίκη μετά από δύο σερί ήττες στη Euroleague.

Φόρτωση άρθρων...