Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ολυμπιακός: Τι φέρνει στους «ερυθρόλευκους» η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό

Το έξτρα κίνητρο των «ερυθρολεύκων» για διπλό στη Λεωφόρο και το «καμπανάκι» από τον Μεντιλίμπαρ.

Αθλητισμός

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό είναι ραγδαίες, ο Τερίμ έφυγε κι ο Κόντης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «πράσινων» (με «ερυθρόλευκο» παρελθόν, αφού όχι μόνο έχει υπάρξει παίκτης των Πειραιωτών, αλλά έχει κάτσει και στον πάγκο) και εύλογα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προετοιμάζει την ομάδα του για το παιχνίδι της Κυριακής, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ίσως να περίμενε.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που εκτός από τον χαρακτήρα του «αιώνιου» ντέρμπι είναι και ειδικών απαιτήσεων και συνθηκών. Δεν διακυβεύεται μόνο η τρίτη θέση στη βαθμολογία αλλά και το γόητρο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κερδίσει φέτος τους «πράσινους» και αναζητούν την εκδίκηση για την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Πλέον ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η στραπατσαρισμένη ομάδα του Τερίμ που προέρχεται από τρεις σερί ήττες με την τελευταία να είναι και βαριά (4-1 από τον ΠΑΟΚ), θα είναι μία ομάδα με νέο προπονητή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κάθε ομάδα που αλλάζει τον προπονητή της.

Ο Βάσκος προπονητής ξέρει ότι θα έχει απέναντί του έναν πληγωμένο Παναθηναϊκό, ξέρει όμως ότι ο Ολυμπιακός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει στον «αιώνιο» αντίπαλο τη χαριστική βολή.

Αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τον Μεντιλίμπαρ και τους ποδοσφαιριστές του, όπως κίνητρο αποτελεί και το back to back στα ντέρμπι μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν σταματάει να κρούει τον κώδωνα κινδύνου στους ποδοσφαιριστές τονίζοντας τη σημασία του αγώνα, αλλά και τη σημασία ενός διπλού μέσα στη Λεωφόρο.

Κίνητρο έχει και ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ, αφού από το Big-4 μόνο ο Παναθηναϊκός του… έχει ξεφύγει. Έχει νικήσει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μένει ένας Παναθηναϊκός για να κλείσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...