Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Παναθηναϊκός:Το plan b με Νίκο Κόβατς

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει διορία στον Μαουρίτσιο Σάρι και έχει ως εναλλακτική τον Νίκο Κόβατς.

Αθλητισμός

Εν αναμονή της τελικής απάντησης του Μαουρίτσιο Σάρι στην πρόταση που του έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός, είναι πλέον όλος ο οργανισμός του «τριφυλλιού», με τον Ιταλό προπονητή να εξαντλεί (και) τα δικά του περιθώρια, πριν πει «si» ή «no» στους «πράσινους».

Η απάντηση είναι πια θέμα… ωρών, καθώς κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο απ’ την Τρίτη (μάξιμουμ την Τετάρτη). Οι «πράσινοι» έκαναν ότι μπορούσαν απ’ την πλευρά τους για να προσελκύσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον πάγκο τους ίσως το κορυφαίο προπονητικό όνομα που θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα.

Κατέθεσαν, μέσω της απευθείας προσέγγισης που έγινε το προπερασμένο Σαββατοκύριακο μία προσφορά ύψους 13,5 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο (4,5 εκατ. ευρώ ετησίως), εν λευκώ διαχείριση της ομάδας και ένα συνολικό πρότζεκτ τριετίας. Ο Σάρι το σκέφτεται και το σκέφτεται πολύ σοβαρά, ειδάλλως θα είχε απορρίψει την προσφορά του «τριφυλλιού» απ’ την αρχή, όπως έκανε π.χ. με την Μπεσίκτας.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως άλλες ομάδες που είχαν στη λίστα του τον 65χρονο Ιταλό τεχνικό, όπως η Φιορεντίνα ή η Σεβίλλη πήγαν ήδη σε άλλες επιλογές προπονητών (Παλαντίνο και Πιμιέντα αντίστοιχα) και το μεγαλύτερο «εμπόδιο» αυτή την στιγμή -πέρα απ’ το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος- είναι η Λέστερ. Και πιθανότατα αυτή είναι η ομάδα που… περιμένει κι ο ίδιος ο Σάρι να κάνει την επίσημη κίνησή της για να «ζυγίσει» όλα τα δεδομένα.

Στο «τριφύλλι» όμως, την ίδια ώρα έχουν ήδη δουλέψει τις εναλλακτικές τους για τον «πράσινο» πάγκο.Tο Plan B του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει το όνομα του Κροάτη Νίκο Κόβατς, ο οποίος έχει αποχωρήσει απ’ τη Βόλφσμπουργκ.

Στα 51 του, έχει πίσω του μία σημαντική πορεία περνώντας απ’ τους πάγκους της Μπάγερν Μονάχου (με τίτλους) και της Μονακό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...