Ντέρμπι «αιωνίων» περιλαμβάνει ο τελικός για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο ελληνικό μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν απόψε (29/9, 20:30) στο κλειστό της Καλλιθέας Ρόδου για το Σούπερ Καπ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε το συγκρότημα των δυτικών προαστίων με 79-74 αλλά κόπιασε πολύ, αφού οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη έπιασαν καλή απόδοση σε μεγάλο μέρος του αγώνα, παρότι χρειάστηκε να επιστρέψουν από το -13.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» στο πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησαν άνετα με 81-68 του Άρη, που παρατάχθηκαν χωρίς τους Λορέντζο Μπράουν, Τσεντί Οσμαν και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Πλέον, οι δύο «αιώνιοι» ετοιμάζονται για το πρώτο φετινό μεταξύ τους ραντεβού, με φόντο τον πρώτο εγχώριο τίτλο και θέλουν αμφότεροι να ξεκινήσουν με το δεξί τη σεζόν.

Ποιους υπολογίζει ο Μπαρτζώκας

Στα αγωνιστικά ο Ολυμπιακός έχει τις γνωστές απουσίες των Μιλουτίνοφ, Φαλ και Έβανς, ενώ ο έβδομος ξένος που έμεινε εκτός για το ματς με το Περιστέρι ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί απόψε από τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Στον αντίποδα, ο κόουτς Αταμάν άφησε εκτός εξάδας ξένων τον Λορέντζο Μπράουν που δεν είχε προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς τις προηγούμενες μέρες.