Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει αγώνες μπάσκετ και «ντύθηκε» στα πράσινα για ένα τουρνουά που έγραψε ιστορία.

Στο πλαίσιο του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», οι ομάδες του Παναθηναϊκού, της Παρτίζαν, της Αναντολού Εφές και της Μακάμπι Τελ Αβίβ τίμησαν τη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Για την ιστορία η Παρτίζαν κέρδισε 75-64 τον Παναθηναϊκό και η Εφές 89-66 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η επιλογή του Παναθηναϊκού Σταδίου για τη διεξαγωγή του τουρνουά, αντί του κλειστού του ΟΑΚΑ που βρίσκεται υπό ανακαίνιση, αποτέλεσε μια συγκινητική επιστροφή σε έναν χώρο που έχει συνδεθεί με την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα. 

Από το 1921, όταν το Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε το πρώτο τουρνουά μπάσκετ με τον αγώνα Παναθηναϊκού-Εθνικού, μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1982 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, το στάδιο έχει υποδεχθεί μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές του αθλήματος, με κορυφαία την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968 μπροστά σε 80.000 θεατές.

Θρύλοι στο Καλλιμάρμαρο

Το Παναθηναϊκό Στάδιο γέμισε από λαμπερές παρουσίες για το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», προσθέτοντας αίγλη σε αυτή τη μοναδική βραδιά. Στις εξέδρες βρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες του μπάσκετ και του αθλητισμού, με κορυφαίους εκπροσώπους τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον Ευθύμη Ρεντζιά, τον ηγέτη της Ευρωλίγκας Ντέγιαν Μποντίρογκα, τον τεράστιο Στόγιαν Βράνκοβιτς, τον Κώστα Τσαρτσαρή, αλλά και τον «μύθο» του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη.

Εκτός από τις μπασκετικές μορφές, τη δική του λάμψη στη βραδιά πρόσθεσε και ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Κριστόφ Βαζέχα, που παρευρέθηκε στη μεγάλη γιορτή των «πράσινων».

Στη μεγάλη γιορτή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ξεχώρισε η παρουσία της κυρίας Δέσποινας Γιαννακοπούλου. Δίπλα της βρέθηκαν ο πρόεδρος της FIBA, Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θανί, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.