Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Άνετη πρόκριση στον τελικό για τον Τεντόγλου με άλμα στα 8.32μ - Εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό

Ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος δείχνει ότι είναι έτοιμος για να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε άνετη πρόκριση στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μεγάλο άλμα στο προκριματικό του μήκους και προκρίθηκε στον τελικό.

O Τεντόγλου επιθυμούσε να κάνει ένα άλμα πάνω από τα 8.15μ (που ήταν το όριο) και να προκριθεί απευθείας στον τελικό. Και τα κατάφερε αφού μπήκε και έκανε ένα εξαιρετικό άλμα, το οποίο μετρήθηκε στα 8.32μ (-0.6) και έτσι έγινε ο πρώτος που πιάνει το όριο.

Παράλληλα, έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του τελικού.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 21:15.

Τεντόγλου: «Mπορώ να κάνω και ρεκόρ στον τελικό»

«Για μένα δεν ήταν τίποτα αυτό το άλμα. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω. Αυτό ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου. «Αν με ευνοήσει ο καιρός μπορώ και λίγο παραπάνω (από το 8,65 της Ρώμης). Αν έχει κόντρα άνεμο όπως ήταν σήμερα δεν μπορείς να κάνεις ρεκόρ εύκολα, πρέπει να σε ευνοούν και οι συνθήκες. Αλλά αν έχει καλή μέρα στις 6/8 μπορώ να κάνω μέχρι και ρεκόρ», ανέφερε ο Έλληνας αθλητής.

«Αυτά που λένε για το ταρτάν ότι είναι 2% κλπ, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Παπατζιλίκια νομίζω είναι», σχολίασε σχετικά με όσα ακούγονται. «Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια που έχουν τσιμέντο και από πάνω ταρτάν. Μοιάζει με αυτό του Τόκιο, απλά είναι σε άλλο χρώμα. Νιώθω καλύτερα σε τέτοιου είδους στάδια, γιατί τρέχω καλύτερα, πατάω καλύτερα, έχω καλύτερη επαφή με το έδαφος», πρόσθεσε ο Μίλτος Τεντόγλου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...