Δευτέρα
28 Οκτωβρίου 2024

Το πήρε απόφαση η Γιουνάιτεντ και έδιωξε τον Τεν Χάαγκ - Όλα τα σενάρια για τον διάδοχο

Αθλητισμός

Μια ημέρα μετά τη νέα ήττα της στην Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον Έρικ τεν Χαγκ και… βγαίνει στην αγορά, για να βρει νέο προπονητή.

Παρελθόν από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί από τη Δευτέρα (28.10.2024) ο Έρικ τεν Χαχ, με τον Ρουντ φαν Νίστερλοϊ να αναλαμβάνει υπηρεσιακός προπονητής στους “κόκκινους διαβόλους”, μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση.

Η ήττα από την Γουέστ Χαμ (2-1) στο Λονδίνο αποτέλεσε την… τελευταία σταγόνα, με τη συνεργασία των δυο πλευρών να ολοκληρώνεται. Η διοίκηση του συλλόγου προχώρησε στη λύση της συνεργασίας, αφού ο Ολλανδός τεχνικός δεν κατάφερε να αλλάξει την κάκιστη αγωνιστική εικόνα της ομάδας, παρά τις πολλές ευκαιρίες που πήρε.

Ο 54χρονος προπονητή κάθισε στον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι του 2022, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κλαμπ. Επί των ημερών του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κατακτήσει ένα Λιγκ Καπ και ένα Κύπελλο Αγγλίας.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να κάνουν μια σταθερή πορεία, κατέγραψαν αρνητικά ρεκόρ και δέχθηκαν και σημαντικές αγωνιστικές “σφαλιάρες”. Σε 128 αναμετρήσεις ως προπονητής της ομάδας του Μάντσεστερ, ο Τεν Χαγκ μέτρησε 72 νίκες, 20 ισοπαλίες και 36 ήττες.

Στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές που θα καθίσουν στον πάγκο της ομάδας, υπάρχουν τα ονόματα των Ρουμπέν Αμορίμ της Σπόρτινγκ, του Τόμας Φρανκ της Μπρέντφορντ, του Έντιν Τέρζιτς της Ντόρτμουντ και του Τσάβι που είναι ελεύθερος. Για τον τελευταίο, μάλιστα, υπάρχουν αναφορές που τον βάζουν στη θέση του φαβορί.

Αυτή τη στιγμή, μετά από 9 αγωνιστικές στην Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, “μετρώντας” 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

“Ο Έρικ τεν Χαγκ αποχώρησε από τη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Έρικ προσελήφθη τον Απρίλιο του 2022 και οδήγησε τον σύλλογο σε δύο εγχώρια τρόπαια, κατακτώντας το Carabao Cup το 2023 και το FA Cup το 2024.

Είμαστε ευγνώμονες στον Έρικ για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του μαζί μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μέλλον.

Ο Ρουουντ φαν Νίστερλοϊ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής, υποστηριζόμενος από την τρέχουσα προπονητική ομάδα, ενώ θα προσληφθεί μόνιμος προπονητής”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με Ναν και Μπράουν να οργιάζουν «άλωσε» το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τον Ολυμπιακό με 78-71

Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της εφετινής Greek Basketball League. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 78-71 των Πειραιωτών στο κατάμεστο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστι...

Φόρτωση άρθρων...