Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Χάλκινος ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας για τρίτη φορά στην τεράστια καριέρα του ανέβηκε στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων στο Παρίσι.

Αθλητισμός

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων», χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο.

Γράφει ιστορία ο θρύλος της γυμναστικής, τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με βαθμολογία 15.100 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου όπως και στο Τόκιο.

Είναι ο μύθος των κρίκων και το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Ο Λευτέρης Πετρούνιας για τρίτη φορά στην τεράστια καριέρα του ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η απονομή:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ξεκάθαρα καλύτερος στον τελικό σε σχέση με τον προκριματικό. Οι αιωρήσεις του ήταν πιο σταθερές και η έξοδός του αψεγάδιαστη με τους κριτές να τον βαθμολογούν με 15.100. Ο συντελεστής του προγράμματός του ήταν 6,3, ενώ βαθμολογήθηκε με 8.8 η εκτέλεσή του.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Γιανγκ Λιου από την Κίνα με 15.300, ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Γιανγιούκ Τσόου με 15.233 βαθμούς.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.300
  2. Γιανγιουκ Τσόου (Κίνα) 15.233
  3. Λευτέρης Πετρούνιας 15.100
  4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15.000
  5. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.966
  6. Βαχάν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.866
  7. Χάρι Χέπγουορθ (Μεγάλη Βρετανία) 14.800
  8. Γκλεν Κιλέ (Βέλγιο) 13.833

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρία μετάλλια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι μύθος. Είναι ένας από τους κορυφαίους σπεσιαλίστες όλων των εποχών και το επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά κατακτώντας το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό είναι το 13 μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην ενόργανη γυμναστική. Συνολικά έχει πέντε χρυσά, τρία ασημένια και πέντε χάλκινα. Η Ελλάδα μετά από αυτό το μετάλλιο έφτασε στα 127 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας φυσικά και είχε ήδη το όνομά του στη λίστα των Ολυμπιονικών αφού μετρά ένα χρυσό (Ρίο) και πλέον δύο χάλκινα (Τόκιο, Παρίσι). Επιπρόσθετα η χώρα μας για 12η διαδοχική φορά θα φύγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας κατακτήσει τουλάχιστον ένα μετάλλιο.

Οι επιτυχίες του Πετρούνια

Ο Έλληνας πρωταθλητής της γυμναστικής έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία μετάλλια και μάλιστα διαδοχικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι ο μοναδικός με 7 Ευρωπαϊκούς τίτλους... Κι όλα αυτά ενώ έχει περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες με χειρουργεία, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό για να τον ρίξει κι έτσι σήμερα έφερε το 5ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι 2024.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...