Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Θοδωρής Τσελίδης στον τελικό του ρεπεσάζ στο τζούντο στα 90 κιλά. Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Θοδωρής Τσελίδης ολοκλήρωσε την εκπληκτική του παρουσία επικρατώντας στον τελικό του ρεπεσάζ. Ο Έλληνας αθλητής είχε τέσσερις νίκες και μία ήττα σε πέντε αγώνες.

Μέσα από τη διαδικασία του ρεπεσάζ νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, φέρνοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Τσελίδης μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή, βρήκε από νωρίς το βαζάρι που έψαχνε και έκανε υπέροχη διαχείριση σε αυτό το προβάδισμα.

Στον χρόνο που κύλησε δέχθηκε μία ποινή με βάση την τακτική του για να παίξει άμυνα και να ροκανίσει τον χρόνο, κάτι που κατάφερε στο έπακρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που το δόθηκε μέσα από το ρεπεσάζ και έφτασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου σε μια σπουδαία στιγμή για τον ίδιο και για την Ελλάδα που μετά από 12 χρόνια και τον Ηλία Ηλιάδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έφερε μετάλλιο στο τζούντο.

Ο Θοδωρής Τσελίδης στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (καθώς το 2021 είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να πάρει την πρόκριση), ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και χάνοντας μόνο στον προημιτελικό από τον Γάλλο Αμπού στο «χρυσό σκορ».

Αφού νίκησε τον Αράμ Γκριγκοριάν στον πρώτο αγώνα του ρεπεσάζ αντιμετώπισε στον τελικό με έπαθλο το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο τον Ισπανό Μοσακλισβίλι, τον οποίοι οι συμπατριώτες του θεωρούσαν σίγουρο νικητή. Όμως, ο Τσελίδης με μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 1-0.

Ένας πραγματικά σπουδαίος αθλητής ο οποίος από το 2018 και μετά αντιμετώπισε πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών (ανάμεσα τους και μια ρήξη χιαστού), αλλά δεν το έβαλε κάτω και σήμερα ήταν μια πρώτη μεγάλη δικαίωση.

Τσελίδης: «Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου»

Ως την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής του χαρακτήρισε ο Θοδωρής Τσελίδης τη νίκη του στον τελικό του ρεπεσάζ των 90 κιλών στο αγώνισμα του τζούντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Θοδωρής Τσελίδης είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Πολύ χαίρομαι που κράτησα τον λόγο μου και κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο. Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, είναι η πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής μου. Ήθελα ακόμη κάτι καλύτερο, αλλά ό,τι έγινε, έγινε και χαίρομαι πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα για την πατρίδα μας το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο αγώνας με τον Αράμ Γκριγκοριάν ήταν ο πιο δύσκολος μιας και είναι φίλος μου, έχουμε κάνει και προπόνηση μαζί».