Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Αίγυπτος: Διαστημικές φυσαλίδες ανιχνεύτηκαν πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας

Viral

Αόρατες διαστημικές φυσαλίδες, οι οποίες διαθέτουν τέτοια ισχύ σε βαθμό που μπορούν να επηρεάσουν τους δορυφόρους, εντοπίστηκαν πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας από ραντάρ υψηλής τεχνολογίας.

Η ανακάλυψη έγινε από Κινέζους ερευνητές, οι οποίοι τον περασμένο μήνα δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιστημονική ιστοσελίδα agupubs.onlinelibrary.wiley.

Οι φυσαλίδες είναι ένα διαστημικό μυστηριώδες φαινόμενο, σύμφωνα με τη «New York Post». Ονομάζονται ισημερινές φυσαλίδες πλάσματος (EPBs) και περιγράφονται ως θύλακες υπέρθερμου αερίου σε χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές κοντά στον ισημερινό, όπως η Αίγυπτος.

Ακόμα, εμφανίζονται όταν υπάρχει ξαφνικά απώλεια φορτισμένων σωματιδίων στο στρώμα του ουρανού που ονομάζεται ιονόσφαιρα.

Οι επιστήμονες περιγράφουν αυτό το φαινόμενο ως μορφή διαστημικού καιρού και θεωρούν ότι η περίπτωση που εντόπισαν προέρχεται από μια γεωμαγνητική καταιγίδα που σημειώθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2023.

Στη σχετική έκθεση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών αναφέρεται ότι αυτές οι φυσαλίδες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «σημαντικό φαινόμενο διαστημικού καιρού», που πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, καθώς μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τους δορυφόρους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάβυσσος: Καρέτα καρέτα διέκοψε... γυρίσματα ταινίας ερωτικού περιεχομένου και δάγκωσε τον πρωταγωνιστή (βίντεο)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ανάβυσσο κατά τη διάρκεια του γυρίσματος ταινίας ερωτικού περιεχομένου. Όλα ξεκίνησαν όταν το συνεργείο εντόπισε μία εγκλωβισμένη χελώνα ...

Ανακαλύφθηκε γιγάντιος υπόγειος ωκεανός – Είναι μεγαλύτερος από όσους είναι γνωστοί σήμερα

Μία εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν ερευνητές, καθώς βρήκαν έναν ολόκληρο υπόγειος ωκεανός, σε μεγάλο βάθος κοντά στον μανδύα της Γης, με το νερό του να βρίσκεται αποθηκευμένο σε μία ...

Άγιον Όρος: «Κόβει την ανάσα» η εικόνα με μοναχό να σκαρφαλώνει σε απόκρημνα βράχια (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον μοναχό Βασίλειο, που σκαρφαλώνει με απίστευτη ευκολία, στα απόκρημνα Καρούλια του Αγίου Όρους, μια περιοχή με βράχια που κόβει την αν...

Φόρτωση άρθρων...