«Photobombing» σε φωτογραφία άλλου γαλαξία έκανε άστρο του γαλαξία μας. Όπως αποδεικνύεται το photobombing δεν είναι μόνο ένα γήινο «φαινόμενο» αλλά συμβαίνει και στο Διάστημα. Κατά τη διάρκεια παρατηρήσεων του διαστημικού τηλεσκοπίου σε ένα γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση 25 εκατoμμυρίων ετών φωτός από τη Γη και τη λήψη εικόνων του γαλαξία ένα υπέρλαμπρο άστρο του δικού μας γαλαξία αποφάσισε να εισβάλει τις εικόνες και να πάρει πρωταγωνιστική θέση σε αυτές.
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες αυτού του κοσμικού photobombing. Στόχος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble ήταν ο ακανόνιστος γαλαξίας Arp 263 που βρίσκεται στο κέντρο και αριστερά στην εικόνα έχοντας μείνει στο φόντο της αφού όπως είναι εμφανές στη φωτογραφία πρωταγωνιστεί ένα λαμπρό άστρο.
Πρόκειται για το άστρο BD+17 2217 που βρίσκεται στο δικό μας γαλαξία και βρήκε τρόπο όχι μόνο να… τρυπώσει στις εικόνες του Hubble αλλά να κυριαρχήσει σε αυτές.
Το άστρο του γαλαξία μας στο κέντρο εικόνας κυριαρχεί ενώ στόχος ήταν ο γαλαξίας που βρίσκεται στο φόντο της εικόνας στο κέντρο και αριστερά στην εικόνα.
To photobombing του άστρου του γαλαξίας μας συνέβη κατά την προσπάθεια ερευνητών να συλλέξουν δεδομένα από εκρήξεις σουπερνόβα που έχουν εντοπιστεί στο γαλαξία Arp 263.
Σαντορίνη: Εντοπίστηκαν μικροοργανισμοί που ζουν σε θερμοκρασίες 99 βαθμών Κελσίου σε υποθαλάσσιο ηφαίστειο
ΗΠΑ: Σκύλος έσωσε την ημιλιπόθυμη ιδιοκτήτριά του
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις