Μία δημοπρασία που διοργάνωσε o oίκος «Heritage Auctions» στο Ντάλας είχε πάνω από 900 αντικείμενα του «Game of Thrones», από τη θρυλική σειρά του HBO.

Η δημοπρασία που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια δολάρια, με την συμμετοχή περισσότερων από 4.500 θαυμαστών της σειράς να πλειοδοτούν.

Το πιο περιζήτητο αντικείμενο ήταν ο «Σιδερένιος Θρόνος» ο οποίος πωλήθηκε σε μόλις έξι λεπτά για 1,49 εκατομμύρια δολάρια.

Στη επική σειρά ο θρόνος συμβόλιζε τον αγώνα για την εξουσία. «Πρόκειται για εξαιρετικούς θησαυρούς φτιαγμένους από βραβευμένους με Emmy ενδυματολόγους και κατασκευαστές σκηνικών οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να διασκευάσουν τα υπέροχα μυθιστορήματα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin). Ο κόσμος ήθελε ένα μέρος από τη μαγεία του «Game of Thrones», ανέφερε σε δήλωση ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage Auctions.

Εκτός από το «Σιδερένιο Θρόνο», πάνω από 30 αντικείμενα «έπιασαν» εξαψήφιο αριθμό, αναφέρει το ΑP.

Δύο ακόμη αντικείμενα που προκάλεσαν «μάχη προσφορών» ήταν το διαβόητο Longclaw σπαθί του Jon Snow που κρατούσε ο Κιτ Χάριγκτον, το οποίο πωλήθηκε για 400.000 δολάρια. Επίσης, ένα κοστούμι με εντυπωσιακό μανδύα του σταρ κέρδισε ένας θαυμαστής του καταβάλλοντας 337.500 δολάρια.