Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Γάμος υπέρτατης χλιδής και επίδειξης: Το αστρονομικό ποσό που ξόδεψε ο πλουσιότερος Ινδός του κόσμου

Viral

Μετά από επτά μήνες εξωφρενικών προγαμιαίων εκδηλώσεων και εορτασμών, ο Anant Ambani, γιος του πλουσιότερου άνδρα της Ινδίας, παντρεύτηκε τελικά την αγαπημένη του Radhika Merchant, κληρονόμο ενός φαρμακευτικού κολοσσού, σε μια τελετή γεμάτη αστέρες από όλον τον κόσμο, σε έναν γάμο, που με τόση επίδειξη πλούτου, δεν μπορούσε  εκτός από μυθικός να χαρακτηριστεί και προκλητικός. Ο γάμος, λοιπόν, κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ 563 εκατ. λίρες!

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani έστησε για τον γιό του μια πολυτελή τελετή που αποτέλεσε καυτό θέμα συζήτησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η περιουσία του συνολικά υπολογίζεται στα 260 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Ambani έστησε έναν ολόκληρο κόσμο για την τελετή. Γιατί δεν ήταν μόνον η αίθουσα όπου οι δύο νέοι αντάλλαξαν όρκους πίστης και συμβίωσης. Οι Ambani έστησαν στην κυριολεξία μία Disneyland, με καταστήματα, τραπεζαρίες, και αίθουσες διασκέδασης.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν η Κιμ και η Κλόε Καρντάσιαν, οι πρώην Βρετανοί πρωθυπουργοί Μπόρις Τζόνσον και Τόνι Μπλερ, η ηθοποιός Πριγιάνκα Τσόπρα και ο τραγουδιστής σύζυγός της Νικ Τζόνας.

india_gamos

Αλλά σε μια χώρα όπου εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας, οι εορτασμοί προκάλεσαν τόσο θυμό όσο και περιέργεια. Αρκεί μόνο να πούμε πως για τον τριήμερο γαμήλιο εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στον ακριβότερο χώρο στον κόσμο, οι Αμπάνι φέρεται να έκλεισαν 100 ιδιωτικά τζετ για να μεταφέρουν τους καλεσμένους στην Ινδία απ' όλο τον πλανήτη. Κάθε 5άστερο ξενοδοχείο στη Βομβάη είχε κλειστεί για διαμονή των καλεσμένων, με την οικογένεια Αμπάνι να καλύπτει, φυσικά, το κόστος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ένα προγαμιαίο πάρτι τον Μάρτιο, στο οποίο η Ριάνα έδωσε συναυλία μπροστά σε 1.200 καλεσμένους. Η Ριάνα, μάλιστα, λέγεται ότι πήρε 5 εκατομμύρια λίρες για την 90λεπτη εμφάνισή της, ενώ ολόκληρη η εκδήλωση κόστισε 126 εκατομμύρια λίρες.

Ακολούθησε μια κρουαζιέρα 94,5 εκατομμυρίων λιρών στη Μεσόγειο για 800 καλεσμένους, κατά την οποία έδωσαν συναυλίες οι Κέιτι Πέρι, Backstreet Boys και Pitbull. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα έκαναν ένα άλλο, πιο παραδοσιακό προγαμιαίο πάρτι, στο οποίο εμφανίστηκε ο Τζάστιν Μπίμπερ έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών.

Η τελευταία γαμήλια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βομβάη, με την αστυνομία να προειδοποιεί ότι θα υπήρχε συνεχές κυκλοφοριακό κομφούζιο από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου γύρω από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης καθώς οι χιλιάδες προμηθευτές, καλεσμένοι και η ασφάλεια κατέφθαναν στον χώρο.

kardashian

Η πολυτέλεια και η χλιδή, βέβαια, αποτυπώθηκαν και στη διακόσμηση του χώρου της γαμήλιας τελετής. Και εκεί οι Αμπάνι έδωσαν ρεσιτάλ, με τους καλεσμένους να εντυπωσιάζονται από τους 1.000 κρυστάλλινους πολυελαίους και τα 20 εκατομμύρια λουλούδια που κάλυπταν τον χώρο, τα οποία είχαν διακοσμηθεί από μια ομάδα 500 ανθοπωλών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπήρχε και ένα τεράστιο λουλουδένιο γλυπτό μιας τίγρης.

Οι Αμπάνι είχαν φροντίσει, φυσικά, ώστε οι καλεσμένοι τους να μη δροσίζονται με όποιο κι όποιο ποτό, αλλά με μερικές από τις καλύτερες vintage σαμπάνιες του κόσμου - καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτασμών από τον Μάρτιο μέχρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο πρέπει να σερβιρίστηκαν περισσότερα από 30.000 μπουκάλια σαμπάνιας.

Όσον αφορά το φαγητό, ούτε εκεί λυπήθηκαν τα έξοδα. Για παράδειγμα, στις εορταστικές εκδηλώσεις του Μαρτίου το ζευγάρι προσέφερε στους 1.000 καλεσμένους του 2.500 επιλογές γεύματος.

Στις γαμήλιες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, όμως, 37.500 επιλογές μαγειρεύτηκαν από έναν στρατό 500 σεφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο «Μr Tesla», Έλον Μασκ, ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027, σύμφωνα με νέα έκθεση οργάνωσης που επικεντρώνεται στη συγκέντρωση του πλούτου....

Το Σύμπαν προϋπήρχε της Μεγάλης Έκρηξης και η σκοτεινή ύλη προήλθε από τις μαύρες τρύπες

Νέα θεωρία φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα για το Σύμπαν και τη σκοτεινή ύλη. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία το Σύμπαν γεννήθηκε από ένα μυστηριώδες κοσμικό φαινόμενο που ονομάστηκ...

Φόρτωση άρθρων...