Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Google: Πόσα χρήματα βγάζει το YouTube

Viral
οικονομικά στοιχεία διάφορων εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο, ανάμεσα στις οποίες είναι και το YouTube αποκάλυψε για πρώτη φορά η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google.

Τα μηνιαία έσοδα του YouTube από διαφημίσεις το 2019, έφθασαν τα 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν το 10% των συνολικών ετήσιων εσόδων της εταιρείας.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι το YouTube έχει περίπου δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες (που το χρησιμοποιούν έστω μια φορά το μήνα), καθώς επίσης 20 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές των πακέτων Music και Premium (χωρίς διαφημίσεις) και άλλα δύο εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές της YouTube TV.

Όμως, από την άλλη όμως, η ανακοίνωση των συνολικών οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου του 2019 δεν ικανοποίησε τους επενδυτές και αναλυτές της Wall Street, με συνέπεια οι μετοχές της εταιρείας να κινηθούν πτωτικά στο Xρηματιστήριο με απώλειες σχεδόν 5%.

Τα έσοδα τετάρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 46 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με πριν ένα χρόνο, παρόλα αυτά ήταν η μικρότερη αύξηση εσόδων από το 2015.

Τα κέρδη τριμήνου ήταν 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ετήσια για όλο το 2019 ήταν 34,4 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε γιγάντιος υπόγειος ωκεανός – Είναι μεγαλύτερος από όσους είναι γνωστοί σήμερα

Μία εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν ερευνητές, καθώς βρήκαν έναν ολόκληρο υπόγειος ωκεανός, σε μεγάλο βάθος κοντά στον μανδύα της Γης, με το νερό του να βρίσκεται αποθηκευμένο σε μία ...

Ανάβυσσος: Καρέτα καρέτα διέκοψε... γυρίσματα ταινίας ερωτικού περιεχομένου και δάγκωσε τον πρωταγωνιστή (βίντεο)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ανάβυσσο κατά τη διάρκεια του γυρίσματος ταινίας ερωτικού περιεχομένου. Όλα ξεκίνησαν όταν το συνεργείο εντόπισε μία εγκλωβισμένη χελώνα ...

Μολχάνοφ: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης – Κατέβηκε στα 125 μέτρα με μια ανάσα

Ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης έσπασε ο Αλεξέι Μολχάνοφ. Ο Ρώσος δύτης κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με βατραχοπέδιλα, φτάνοντας στα 125 ...

Φόρτωση άρθρων...