Μια φωτογραφία της μπριζόλα που εκτύπωσε έδωσε στη δημοσιότητα η MeaTech.
Η μεγάλη πρόοδος στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης επιτρέπει την δημιουργία με αυτό τον τρόπο ανάμεσα στα άλλα και διαφόρων ειδών τροφίμων. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία στον συγκεκριμένο τομέα τόσο πιο βελτιωμένα σε χαρακτηριστικά (όγκο, υφή, γεύση) είναι τα τρόφιμα που δημιουργούνται σε μια προσπάθεια να προσομοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο φυσικό προϊόν.
Μια εταιρεία από το Ισραήλ η MeaTech παρουσίασε τη μεγαλύτερη σε μέγεθος μπριζόλα που έχει… εκτυπωθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια μοσχαρίσια μπριζόλα 110 γραμμαρίων η οποία δημιουργήθηκε από μυϊκά κύτταρα και λίπος ενός ζώου που δεν χρειάστηκε φυσικά να θανατωθεί για αυτό τον σκοπό.
Η αποφυγή της θανάτωσης των ζώων και η δημιουργία προϊόντων κρέατος από τα κύτταρα τους αποτελεί και το μεγάλο όφελος αυτής της μεθόδου. Οι θιασώτες της εκτύπωσης του κρέατος αναφέρουν ότι έχει ηθικό αλλά και περιβαλλοντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τη συμβατική κτηνοτροφία.
Βέβαια η τεχνολογία εκτύπωσης κρέατος βρίσκεται ακόμη σε πρωτόλειο στάδιο και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες της ανθρωπότητας για κρέας ενώ παράλληλα το κόστος για αυτό το κρέας είναι ακόμη ιδιαίτερα υψηλό σχέση με το φυσικό.
Εκεί που υπάρχει σημαντική βελτίωση όπως φαίνεται είναι στην ποιότητα του εκτυπωμένου κρέατος. Σύμφωνα με την MeaTech η μπριζόλα που δημιούργησε έχει παρόμοια «όψη, γεύση, υφή και μυρωδιά» με μια φυσική μοσχαρίσια μπριζόλα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις