Οι κάτοικοι της πόλης Utqiagvik (ή Barrow) της Αλάσκα είναι προετοιμασμένοι για μία ατελείωτη νύχτα. Η βορειότερη πόλη των ΗΠΑ, κάθε χρόνo, βιώνει μία πολική νύχτα, η οποία ξεκινάει στα μέσα Νοεμβρίου και τελειώνει στα μέσα Ιανουαρίου. 

Οι κάτοικοι, δεν θα ξαναδούν το φως της ημέρας για τους επόμενους δύο μήνες. Κάτι που συμβαίνει επειδή, η κλίση της Γης είναι τέτοια που ο ήλιος δεν ανατέλλει βόρεια του Αρκτικού Κύκλου τη συγκεκριμένη περίοδo. Η θέση του Utqiagvik, στα 512 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, κάνει την πόλη να βιώνει το φαινόμενο της πολικής νύχτας.

Στα μέσα Μαΐου, στην πόλη, ο ήλιος ανατέλλει και δε δύει ξανά για περίπου 80 ημέρες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πολικής νύχτας, ο ουρανός δεν είναι εντελώς σκοτεινός. . Το αστικό λυκόφως, το οποίο κυμαίνεται από έξι έως τρεις ώρες την ημέρα, επιτρέπει αρκετό φως ώστε να μπορεί κανείς να δει τα αντικείμενα έξω – αν αντέχει να βρεθεί έξω, με δεδομένες τις πολικές θερμοκρασίες, βέβαια. Το Βόρειο Σέλας και οι πανσέληνοι βοηθούν επίσης στο να φωτιστεί κάπως ο θεοσκότεινος ουρανός.

ΠΗΓΗ: Weather Phenomena