Μία δύσκολη υπόθεση είναι η κατανάλωση τροφών και ποτών σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες, προκειμένου οι αστροναύτες αλλά και οι διαστημικοί τουρίστες ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς να μπορούν να απολαμβάνουν κάποια γήινα τρόφιμα και ποτά.
Στο πλαίσιο αυτό η γαλλική εταιρεία πώλησης σαμπάνιας GH Mumm σε συνεργασία με τη διαστημική υπηρεσία της Γαλλίας ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας σαμπάνιας που θα μπορεί να καταναλωθεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.
Έπειτα από πέντε χρόνια προσπαθειών και δοκιμών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διαστημική της σαμπάνια είναι πλέον έτοιμη έχοντας λάβει την έγκριση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Μελετών της Γαλλίας.
Το ποτό βρίσκεται μέσα σε ένα παραδοσιακού σχεδιασμού για σαμπάνια γυάλινο μπουκάλι με τον παραδοσιακό φελλό με τη διαφορά ότι το μπουκάλι έχει ενισχυθεί με ένα ανθεκτικό για την περίσταση τύπο αλουμινίου.
Η σαμπάνια αυτή είναι έτσι φτιαγμένη, προκειμένου μόλις το ποτό βγει από το μπουκάλι και συναντήσει συνθήκες μηδενικής βαρύτητας να σχηματίζονται μικρά σφαιρίδια του ποτού τα οποία μπορεί κάποιος να τοποθετήσει σε ένα ποτήρι και να τα πιεί.
Η εταιρεία αναφέρει ότι η διαδικασία ανοίγματος του μπουκαλιού με την εκτόξευση του φελλού και την ανάβλυση του ποτού παραμένει η ίδια όπως επίσης δεν αλλάζει φυσικά η γεύση, η υφή, το άρωμα και φυσικά οι φυσαλίδες του ποτού.