Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

Η Σαουδική Αραβία κατασκευάζει ουρανοξύστη 20 φορές ψηλότερο από το «Empire State Building»!

Viral

Έναν ουρανοξύστη ψηλότερο και μεγαλύτερο από οποιοδήποτε κτήριο κατασκευάζει η Σαουδική Αραβία. Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας επικαιροποίησαν τους στόχους για τη σχεδιαζόμενη συνοικία New Murabba στην πρωτεύουσα Ριάντ, με το κτήριο «Mukaab» να βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Αρχικά σχεδιασμένο στη δομή ενός κύβου, το κτήριο φέρεται να έχει μήκος 400 μέτρα σε κάθε πλευρά και θα είναι πάνω από 20 φορές ψηλότερο από το «Empire State Building» της Νέας Υόρκης. 

Το έργο New Murabba περιγράφεται ως «ένα τεχνολογικό θαύμα και πολιτιστικό σύμβολο, που προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτίριο θα διαθέτει δέκα αξιοθέατα σε δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και η κατασκευή του έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ έχουν εκσκαφεί πάνω από 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα γης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η πολική νύχτα που κρατάει δύο μήνες!

Οι κάτοικοι της πόλης Utqiagvik (ή Barrow) της Αλάσκα είναι προετοιμασμένοι για μία ατελείωτη νύχτα. Η βορειότερη πόλη των ΗΠΑ, κάθε χρόνo, βιώνει μία πολική νύχτα, η οποία ξεκινάε...

Φόρτωση άρθρων...