Σαββάτο
28 Σεπτεμβρίου 2024

Μυστήριο με ραδιοσήμα 8 δισεκατομμυρίων ετών που έφθασε στη Γη

Viral

Μυστήριο έχει προκαλέσει ένα ραδιοσήμα 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που έφθασε στη Γη. Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν κάτι εντυπωσιακό που προέρχεται από τα βάθη του διαστήματος μετά την ανίχνευση μιας ισχυρής σειράς ραδιοκυμάτων. 

Το σήμα γνωστό ως «FRB 20220610A», αποτελείται από εκθαμβωτικά φλας ραδιοκυμάτων που διαρκούν μόλις χιλιοστά του δευτερόλεπτου.

Είναι ό,τι πιο μακρινό έχει καταγραφεί και κανείς δεν γνωρίζει από που προέρχονται. Η ισχύς του είναι τεράστια, εκπέμποντας την ίδια ποσότητα ενέργειας που παράγει ο ήλιος μας σε 30 χρόνια μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Μια θεωρία αναφέρει ότι προέρχεται από υπολείμματα άστρων που έχουν εκραγεί.

Ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα είναι ο αστρονόμος δρ Στιούαρτ Ράιντερ από το Πανεπιστήμιο Macquarie στην Αυστραλία. 

«Τα FRB είναι κοινά και υπόσχονται πολλά. Θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε έναν νέο χάρτη της δομής του σύμπαντος και να απαντήσουμε σε μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την κοσμολογία», ανέφερε ο αστρονόμος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κολοσσός της Φλωρεντίας (Photos)

Εντυπωσιακό είναι το γιγαντιαίο γλυπτό «Colossus» του 16ου αιώνα στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ο Κολοσσός, μισός άνθρωπος, μισός βουνό, ανεγέρθηκε στα τέλη του 1500 από τον διάσημο Ιτ...

Φόρτωση άρθρων...