Τετάρτη
25 Σεπτεμβρίου 2024

Τα πυρηνικά όπλα μπορούν να εξουδετερώσουν επικίνδυνους αστεροειδείς

Viral

Τα πυρηνικά όπλα έχουν τη δυνατότητα να εξουδετερώσουν επικίνδυνους αστεροειδείς χωρίς να τους ανατινάξουν.
Oμάδα ερευνητών που πραγματοποίησε εργαστηριακά πειράματα αναφέρει ότι η χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των διαστημικών βράχων όχι όμως ανατινάζοντας τους αλλά απλά απομακρύνοντας τους από τον πλανήτη μας.

Η καταστροφή αστεροειδών με πυρηνικά όπλα ή οποιοδήποτε άλλο μέσο (π.χ. πυραύλους, λέιζερ κ.α.) δεν αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεσματική λύση γιατί η διάλυση του διαστημικού βράχου σε μικρότερα κομμάτια θα έχει ως αποτέλεσμα να βομβαρδιστεί η Γη από αυτά και να αποφευχθεί μεν μια τρομερή σύγκρουση αλλά να υπάρξουν εκατοντάδες μικρότερης ισχύος μεν αλλά που θα προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές σε πλανητικό εύρος.

Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου «Sandia» στην Αλμπουκέρκη στις ΗΠΑ παρουσιάζει τα αποτελέσματα των πειραμάτων της σε δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature Physics»

Σύμφωνα με τους ερευνητές αν στείλουμε πυρηνικές βόμβες σε έναν απειλητικό αστεροειδή και τις ανατινάξουμε σε απόσταση περίπου δύο χλμ. πάνω από την επιφάνεια του η ακτινοβολία που θα παραχθεί θα πέσει με τόση δύναμη πάνω στο διαστημικό βράχο αλλάζοντας του πορεία. 

Το 2023 το σκάφος της αποστολής Double Asteroid Redirection Test (DART) της NASA έπεσε πάνω σε ένα αστεροειδή με στόχο να διαπιστωθεί αν θα μπορούσε μια τέτοια πρόσκρουση να εκτρέψει ένα διαστημικό βράχο από την πορεία του και άρα να μην χρειαστεί να γίνει χρήση τεχνολογίας που θα τον διαλύσει σε μικρότερα κομμάτια.

Αν και διαπιστώθηκε ότι η πρόσκρουση άλλαξε με επιτυχία την τροχιά του αστεροειδή που έχει διάμετρο 160 μέτρων σε μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους αστεροειδείς ένα τέτοιο χτύπημα δεν θα μπορούσε να έχει ανάλογο αποτέλεσμα άρα χρειάζεται κάποια άλλη μέθοδος που να παράγει πολύ μεγαλύτερη ισχύ και τα πειράματα δείχνουν ότι μια έκρηξη πυρηνικών όπλων μπορεί να παράγει αυτή την ισχύ που θα εκτρέψει την πορεία ενός επικίνδυνου διαστημικού βράχου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H πιο... θανάσιμη ομορφιά της Γης

Μία λίμνη στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Μία ώρα στη ρωσική λίμνη Καράτσεϊ αρκεί για να σε σκοτώσει. Πρόκειται για μία μικρή λίμνη που βρίσκεται στα νότια Ουράλια Όρη. Η...

Ο Κολοσσός της Φλωρεντίας (Photos)

Εντυπωσιακό είναι το γιγαντιαίο γλυπτό «Colossus» του 16ου αιώνα στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ο Κολοσσός, μισός άνθρωπος, μισός βουνό, ανεγέρθηκε στα τέλη του 1500 από τον διάσημο Ιτ...

Φόρτωση άρθρων...