Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

Το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού τελείωσε μετά από 31 χρόνια

Viral

Το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στην ιστορία, γνωστό ως "La Chouette d'Or" (Η Χρυσή Κουκουβάγια), έφτασε τελικά στο τέλος του μετά από 31 χρόνια αναζήτησης. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Régis Hauser το 1993, όταν έκρυψε ένα μπρούτζινο αντίγραφο μιας χρυσής κουκουβάγιας κάπου στη Γαλλία, προσκαλώντας τους αναγνώστες του να λύσουν γρίφους για να βρουν το σημείο που ήταν θαμμένη.

Το αληθινό έπαθλο, μια κουκουβάγια φτιαγμένη από χρυσό, διαμάντια και ασήμι, είχε αξία 246.000 ευρώ. Το κυνήγι, που είχε αποκτήσει φήμη και μύθο, γοήτευσε χιλιάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τους πολύπλοκους γρίφους του Hauser και να βρουν τον θησαυρό. Ωστόσο, παρέμενε άλυτο μέχρι πρόσφατα, όταν ένας τυχερός κατάφερε επιτέλους να εντοπίσει το σημείο όπου ήταν θαμμένο το μπρούτζινο αντίγραφο της κουκουβάγιας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Έβερεστ συνεχίζει να ψηλώνει

Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό του πλανήτη με ύψος 8.850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, το Έβερεστ εξακολουθεί να ψηλώνει. Η οροσειρά των Ιμα...

Φόρτωση άρθρων...