Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Το Σύμπαν προϋπήρχε της Μεγάλης Έκρηξης και η σκοτεινή ύλη προήλθε από τις μαύρες τρύπες

Viral

Νέα θεωρία φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα για το Σύμπαν και τη σκοτεινή ύλη. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία το Σύμπαν γεννήθηκε από ένα μυστηριώδες κοσμικό φαινόμενο που ονομάστηκε Μεγάλη Έκρηξη.

Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να ανασυνθέσουν το τι συνέβη σε επίπεδο χιλιοστών του δευτερολέπτου μετά από την εκδήλωση της Μεγάλης Έκρηξης και νέες έρευνες βρίσκουν ακόμη περισσότερα στοιχεία που πάνε ολοένα και πιο πίσω το χρόνο αλλά εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το αν και τι μπορεί να προϋπήρχε του Σύμπαντος. 

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες σε αυτό το ζήτημα και το τι μπορεί να υπήρχε πριν το Σύμπαν ή τι προκάλεσε τη Μεγάλη Έκρηξη και μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Journal of Cosmology and Astroparticle Physics» ρίχνει στο τραπέζι μια νέα θεωρία.

H νέα θεωρία αναφέρει ότι η Μεγάλη Έκρηξη μπορεί να μην ήταν η αρχή του Σύμπαντος το οποίο προϋπήρχε αλλά όχι στη μορφή που εμείς το γνωρίζουμε. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία σε αυτή την προϋπάρχουσα μορφή του Σύμπαντος εξελισσόταν μια συνεχής διαδικασία συστολής και διαστολής και σε κάποια φάση αυτής της διαδικασίας υπήρξε κάποιο γεγονός που προκάλεσε τη γέννηση του Σύμπαντος.

Εάν αυτή η θεωρία επιβεβαιωθεί τότε θα μπορούσε να έχει βαθιές συνέπειες για τη φύση του Σύμπαντος, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα πιο μυστηριώδη «συστατικά» του: τις μαύρες τρύπες και τη σκοτεινή ύλη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Instagram: Ποια μεγάλη αλλαγή έρχεται στα Stories

Σε μια καινοτόμο αναβάθμιση των stories στο Instagram προχωρά η Meta, μετατρέποντας τα σχόλια από ιδιωτικά μηνύματα σε δημόσιες αναρτήσεις. Τα σχόλια αποστέλλονταν αποκλειστικά...

Κλιματική αλλαγή: Η υπερθέρμανση των θαλασσών αλλάζει τη «συμπεριφορά» των ψαριών

Η κλιματική κρίση και η υπερθέρμανση των θαλασσών αναγκάζει πολλά είδη ψαριών να μετακινούνται από τις τροπικές περιοχές προς τους πόλους, γεγονός που αλλάζει τη σύνθεση των αλιευμ...

Φόρτωση άρθρων...