Μία λαγάνα «γίγας» δημιούργησε ένας φούρναρης από τα Χανιά στην Κρήτη. Η λαγάνα ζύγιζε 70 κιλά και είχε μήκος 4,20 μέτρων και ύψος 180 εκατοστών.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Χάρης Δημητρουλάκης, είπε στο zarpanews.gr πως χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ώρες για την παρασκευή της.
«Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήθηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκεσε τρεις ώρες. Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ», ανέφερε ο Χάρης Δημητρουλάκης.
Η λαγάνα γίγας που ζυγίζει 70 κιλά παρασκευάστηκε με 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό.
Το νόστιμο παραδοσιακό ψωμί της ημέρας, το οποίο είναι πιο λεπτό και πλατύ σε σχέση με τα υπόλοιπα ψωμιά και είναι το βασικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, συμβολίζει την έναρξη της Σαρακοστής.