Υπέρλαμπρο γαλαξιακό πορτρέτο κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Ο Μεσιέ 91 (γνωστός και ως Μ91 και NGC 4548) είναι ραβδωτός σπειροειδής γαλαξίας απόσταση 55 εκατομμυρίων ετών φωτός στον αστερισμό Κόμη Βερενίκης. 

Ανήκει στην κατηγορία των γαλαξιών Σίφερτ που περιλαμβάνουν έναν εξαιρετικά λαμπρό μικρό πυρήνα, ο οποίος μπορεί μερικές φορές να ξεπερνά σε φωτεινότητα ολόκληρο τον περιβάλλοντα γαλαξία. Aποτελεί μία διάχυτη πηγή ραδιοκυμάτων.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έστρεψε τα όργανα του στον Μ91 και κατέγραψε μια εντυπωσιακή εικόνα πορτρέτο του γαλαξία η οποία αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν το κέντρο του που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Στο κέντρο του Μ91 δεσπόζει μια γιγάντια μαύρη τρύπα η οποία εκτιμάται ότι έχει μάζα 10-38 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ήλιου. 

Ο Τοξότης Α*, η μαύρη τρύπα στο κέντρο του δικού μας γαλαξία έχει μάζα 4,3 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. 

Ακόμα, στο κέντρο του Μ31 υπάρχει έντονη δραστηριότητα με συνεχή γέννηση νέων άστρων γεγονός που επίσης προκαλεί το ερευνητικό ενδιαφέρον τόσο αυτόνομα όσο και σε σχέση με την παρουσία και δραστηριότητα της γιγάντιας μαύρης τρύπας.