Μια από τις κορυφαίες σεφ η Μαρία Διακάτου θα δίνει τις δικές της γαστρονομικές πινελιές και γεύσεις γεμάτες παράδοση από εστιατόριο Βόλτα, στα Κάτω Πετράλωνα.

Η ίδια μιλάει γι’ αυτό της το γευστικό ταξίδι στο lykavitos.gr και για την όμορφη «συνάντηση» με την Ελισάβετ και τον Ξενοφώντα.

 

Η σεφ Μαρία Διακάτου έχει ερευνήσει πολύ βαθιά την ελληνική γαστρονομία και την παράδοση της

 

 

Φέτος το χειμώνα θα επιμεληθεί τα πιάτα στην «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

 

Το εστιατόριο «Βόλτα» έχει να δώσει πολλές δυναμικές γευστικές απολαύσεις σε όσους το επισκεφθούν. 

Είστε μια από τις πιο διακεκριμένες σεφ, μας έχετε ταξιδέψει όλα αυτά τα χρόνια μέσω των γαστρονομικών δημιουργιών σας στην παράδοση.

 

Τα τραπέζια διακρίνονται από καλαισθησία και απλότητα

 

 

Η έρευνα και η προσήλωση σας είναι οι πυλώνες της συνεχούς εξέλιξη σας;

Ο όρος διακεκριμένη με κάνει αν μη τι άλλο να αισθάνομαι άβολα. Η έννοια της διάκρισης δεν υπάρχει στην φιλοσοφία μου γιατί ποτέ και σε κανέναν τομέα δεν με ένοιαζε να γίνω καλύτερη από τους άλλους αλλά καλύτερη αύριο,  από αυτό που είμαι σήμερα. Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Λοιπόν θα έλεγα σε σχέση με αυτό που ρώτησες, η έρευνα ναι συνεχίζει να με συναρπάζει, σαν ένα μαγικό, ατελείωτο ταξίδι. Όμως τώρα πια, σε αυτή την ηλικία με αφορά το όλον της ζωής. Η επίγευση έχει σημασία. Όχι η εξέλιξη. Όχι πια. Η δουλειά μου δεν είναι αυτοσκοπός. 

 

Όμορφες και οι γωνιές 

 

Φέτος το χειμώνα που θα δοκιμάζουμε τις προτάσεις σας;

 

Από φέτος τον χειμώνα, επιστρέφοντας πια στην πόλη, θα είμαι στη Βόλτα. Μου αρέσει να με ρωτάνε «πού πας»  και εγώ να απαντάω «βόλτα» . Με την Ελισάβετ, δεινή μαγείρισσα και αυτή και τον Ξενοφώντα βρεθήκαμε πριν κάποια χρόνια, συνεργαστήκαμε κατά διαστήματα και «δοκιμαστήκαμε». 

Έχουμε κοινή φιλοσοφία, αγαπάμε την Ελληνική κουζίνα και αγαπάμε τα χαμογελαστά πρόσωπα. 

 

Το κέρασμα έχει και αυτό την ταυτότητα του

 

Ένα πρόβατο με πολύ ιδιαίτερη γεύση

 

Ποια θα είναι η καινοτομία του εστιατορίου φέτος τον χειμώνα;

Δεν θα το έλεγα καινοτομία τόσο, όσο λογική . Η λογική μας θα είναι «κάθε πράμα στον καιρό του». Και ελληνικά προϊόντα.

Αγαπάμε τους Έλληνες παραγωγούς και τους τιμούμε. Το μενού θα αλλάζει περίπου κάθε δύο μήνες, ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής.

 

 

Μπακαλιάρος με σουγλί

 

 

Η πρώτη ύλη κατά ποσό είναι σημαντική στην επίτευξη του στόχου σας;

 

«Το 50 της εκατό της δουλειάς μας είναι το προϊόν.  Χωρίς την δυναμική του προϊόντος είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε κάτι καλό. 

Και σαν επίλογο, είμαστε μαγαζί της παρέας, της αγκαλιάς, της ζεστασιάς, του γέλιου και του λάθους. Μας αρέσουν τα λάθη μας».

 

 

Μια πρόταση για χορτοφάγους

 

Η Βόλτα όπως είναι απ’εξω

 

Η Βόλτα είναι στα Κάτω Πετράλωνα

 

info

  • Διεύθυνση: Κάτω Πετράλωνα Ιπποθοντιδών 10 και Κειριαδών 
  • Τηλέφωνο: 2103459172

 

Ώρες λειτουργίας:

  • Τρίτη έως Παρασκευή από τις 19.00 το απόγευμα 
  • Σάββατο-Κυριακή από τις 13.00 το μεσημέρι