Έρευνα δείχνει ότι η διατροφή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η αύξηση της κατανάλωσης τριών τροφών μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου.
Νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση τριών συγκεκριμένων τροφίμων μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε πρώιμο στάδιο.
Η έρευνα που διεξήχθη από το UCLA (University of California, Los Angeles), αποκάλυψε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων: ψαριού, ελαιόλαδου και καρυδιών.
Παράλληλα, ο περιορισμός της κατανάλωσης: τηγανητών, μπισκότων και μαγιονέζας θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ενεργή παρακολούθηση.
Για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτό το είδος θεραπείας, σημαίνει παρακολούθηση της νόσου αντί για άμεση παρέμβαση με πιο επιθετικές μεθόδους όπως η χειρουργική επέμβαση ή η ακτινοθεραπεία, με μια πιθανή διατροφική αλλαγή να προσφέρει μια μη επεμβατική μέθοδο για τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης του καρκίνου.
Σύμφωνα με την έρευνα, μια δίαιτα χαμηλή σε ωμέγα-6 αλλά υψηλή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μείωσε σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του προστάτη σε άνδρες με καρκίνο σε πρώιμο στάδιο, σε συνδυασμό με συμπληρώματα ιχθυελαίου.
Η ενεργός παρακολούθηση επιλέγεται συχνά από πολλούς άνδρες με καρκίνο του προστάτη χαμηλού κινδύνου, καθώς αποτελεί την λιγότερο επεμβατική πορεία θεραπείας, αλλά συνήθως περίπου το 50% των ασθενών θα χρειαστεί τελικά να βασιστεί σε άλλες θεραπείες εντός 5 ετών από τη διάγνωσή τους.
Καρκίνος: Το μπαχαρικό που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο
Ύπνος: Ποιο λάθος κάνει το πρωινό ξύπνημα πιο δύσκολο τον χειμώνα
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις