Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Μιμόζα: Ένα καταπράσινο bistrot στη Νέα Φιλαδέλφεια, για απολαυστικό πρωινό και όχι μόνο

Ευ ζην

Ο Θωμάς, ο Θεοδόσης και ο Φίλιππος ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την Μιμόζα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για το πιο «πράσινο» café που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Ένα μαγαζί που η φύση έχει τον πρώτο ρόλο, μια όαση στην πόλη σε μια πράσινη μικρή γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.

μιμόζα

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

«Η Μιμόζα είναι αγαπημένο δέντρο και θέλαμε το όνομα του μαγαζιού να παραπέμπει σε φύση. Το café μας είναι πράσινο, θέλαμε να υπάρξει αυτή η αίσθηση στον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr ο Θωμάς ο οποίος παράλληλα μας μαγειρεύει και μια από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Ένα πιάτο που μοιάζει με έργο τέχνης, αλλά είναι ένα από τα Vegan Open Toasts. Πρόκειται για  ένα δυναμωτικό και πράσινο πιάτο. Κυρίαρχο ρόλο παίζει το αβοκάντο το οποίο συνοδεύεται με κρέμα κάσιους τα οποία τοποθετούνται σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμάκι.  

μιμόζα

«Το πιάτο αυτό βρίσκεται στο All day menu μας για να το απολαμβάνετε από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ», λέει ο Θωμάς την ώρα που το φτιάχνει και επισημαίνει πως ο κόσμος το έχει αγαπήσει και το ζητάει συνέχεια… «Το open toast avocado, ο κόσμος το ζητάει. Είναι απλό, θρεπτικό, νόστιμο με μια κρέμα κάσιους. Η πίτσα μας είναι ιδιαίτερη, τα cake μας τα γλύκα μας, τα αυγά μας όλα είναι ιδιαίτερα και είναι όλα φτιαγμένα με υλικά αγνά, χρησιμοποιούμε όπου μπορούμε βιολογικά υλικά», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

μιμόζα

Μας άρεσε όλο το στυλ του μαγαζιού, η λογική του που φέρει πράσινο πρόσημο, μας εντυπωσίασαν οι γεύσεις και τα πιάτα αλλά και οι καφέδες του. Πέρα από τα πολλά φυτά που δίνουν την εντύπωση πως πρόκειται για έναν μεγάλο κήπο εσωτερικό  αλλά και εξωτερικό το πάτωμα ήταν παλιό μωσαϊκό, ενώ το πολύφωτο ήταν ο σκελετός από κανό. Πραγματικά ένα εξαιρετικό μαγαζί με έντονη φιλοσοφία περιβαλλοντική.

μιμόζα

Πληροφορίες:

Mimosa neighborhood bistrot, Εφέσσου 26 & Μουδανίων, Νέα Φιλαδέλφεια, (τηλ. 210 2581027)

μιμόζα
μιμόζα
μιμόζα
μιμόζα
μιμόζα
μιμόζα
μιμόζα
μιμόζα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ζουμερό φρούτο που προλαμβάνει την αναιμία, βοηθά το αδυνάτισμα και προστατεύει το δέρμα

Γλυκό και ζουμερό, αυτό το φρούτο μας δροσίζει τις θερμές μέρες του καλοκαιριού, προσφέροντας παράλληλα σημαντικά οφέλη - Διόλου τυχαίο μια και η ονομασία του προέρχεται από το ελλ...

Φόρτωση άρθρων...