Λένε πως η γαστρονομία είναι συμβατή με την ιστορία και την ιστορία. Άλλοι λένε πως είναι κομμάτι της. Κομμάτι στην ιστορία της πόλης του Αιγάλεω και ευρύτερα της Αθήνας, είναι η οικογένεια Μπαλατσούρα η οποία φτιάχνει λουκουμάδες στα δυτικά της πρωτεύουσας από τότε που ήταν χωριό.
Ο Γιώργος Μπαλατσούρας που κρατά τα ηνία της επιχείρησης είναι η Τρίτη γενιά. Έχει μια βαριά κληρονομιά από τον παππού και τον πατέρα του την οποία συνεχίζει με ζήλο και αγάπη.
Ο ίδιος σέβεται πολύ την ιστορία που κουβαλά το μαγαζί αλλά και τον κόσμο. «Έχουμε πελάτες που ερχόντουσαν εδώ ως παιδιά και σήμερα φέρνουν τα εγγόνια τους. Έχω πελάτη ο οποίος ερχόταν από παιδί εδώ, από τότε που τα κλειδιά του μαγαζιού τα είχε ο παππούς μου», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr.
Την ίδια ώρα που μας μιλούσε έριχνε στο ζεστό λάδι λουκουμάδες που είχε πλάσει λίγα δευτερόλεπτα πριν, με αγνά υλικά «Γιατί ο κόσμος μέχρι σήμερα Γιώργο τρώει λουκουμάδες», τον ρωτάμε για να μας απαντήσει «Γιατί η συνταγή είναι απλή, όπως τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι τα απλά. Αλλά για να πετύχει η συνταγή δεν θέλει μόνο τη σωστή δοσολογία, δεν θέλει τη φωτιά στη σωστή θερμοκρασία και να αποσύρεις τους λουκουμάδες».
Caracas: Στους πρόποδες του Λυκαβηττού απολαμβάνεις κοκτέιλ με αυθεντικό ρούμι
Ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες και σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις