Ο παλιός είναι και ο καλύτερος… Στην Νέα Ιωνία από το 1942  φουρνίζεται το πιο ξεχωριστό και εύγεστο πεϊνερλί της Αθήνας.

 

Ο lykavitos.gr βρέθηκε στην Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στην οδό Ραμνούντος 76 για να διαπιστώσει αν η φήμη που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες. 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Σάββατο πρωί και η ουρά έφθανε μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο. Ο κόσμος περίμενε ευλαβικά να πάρει ζεστό πεϊνερλί

Με το που διαβαίνεις το κατώφλι του μαγαζιού βλέπεις τον Ιωσήφ Μαυρομάτη, τον ιδιοκτήτη 3ης γενιάς να δουλεύει ασταμάτητα, να παίρνει τη ζύμη, να την διαμορφώνει, να την γεμίζει και να την ρίχνει με την ξύλινη «κουτάλα» του απευθείας στον μεγάλο ξυλόφουρνο. Λίγο πιο πέρα ένας νεαρός παίρνει το αλεύρι και φτιάχνει τη ζύμη. 

Όλα εκ του μηδενός δημιουργούνται και το κάθε πεϊνερλί είναι μοναδικό. 

Οι κοπέλες εξυπηρετικότατες και το κλίμα θύμιζε πολύ οικογένεια. Ίσως να είναι και αυτός ένας ακόμη παράγοντας που το συγκεκριμένο μαγαζί ή εργαστήριο αν προτιμάτε είναι ευλογημένο.

 

Το εργαστήριο απέξω  

 

Τα πιο λαχταριστά πεϊνερλί της Αθήνας - Και με μπέικον φυσικά

 

Ιωσήφ γιατί θεωρείται το καλύτερο πεϊνερλί αυτό που φτιάχνεις εδώ;

«Γιατί είναι το πιο παλιό, είμαστε εδώ από το 1942, από τον παππού μου».

 

Βάζοντας τυρί στο ζυμάρι και διαμορφώνοντας το 

 

 

Έχεις πελάτες από όλη την Αθήνα;

«Ναι, υπάρχει κόσμος που έρχεται από την άλλη άκρη της πόλης για να φάει το πεϊνερλί μας. Μάλιστα έχουμε και πελάτες από το εξωτερικό που έρχονται για να δοκιμάσουν».

 

Και κιμά

 

Λίγο πριν μπουν στον φούρνο

 

Το ότι μπαίνει κάποιος στο μαγαζί και σας βλέπει να φτιάχνετε το πεϊνερλί τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ταυτόχρονα ότι το δημιουργείτε από το μηδέν μετράει πιστεύεις;

«Πιστεύω ότι το σύνολο της ποιότητας, των προϊόντων, της καθαριότητας αλλά και της αμεσότητας και όπως είπα πριν και της παλαιότητας συντελούν στο να έρχεται ο κόσμος εδώ».

 

Πάνω στην ξύλινη «κουτάλα» έτοιμα να παραδοθούν στην πυρά

Τι γεύσεις έχετε;

«Οι γεύσεις είναι τρεις. Είναι κιμάς και τυρί, τυρί-μπέικον και τυρί σκέτο».

 

Μέσα στον ξυλόφουρνο

 

 

Για ποιο να έρθει κανείς εδώ από τις τρεις γεύσεις που ανέφερες;

«Αυτό με τον κίμα και τυρί έχει την μεγαλύτερη ζήτηση. Αν έρθει κάποιος για πρώτη φορά ας το δοκιμάσει. Είναι πολύ ιδιαίτερο».

 

Και ενώ φουρνίζονται τα προηγούμενα ετοιμάζονται και τα επόμενα

 

 

 

Ο παππούς του Ιωσήφ, ο πατέρας του και ο θείος του ο Παράσχος κοιτούν με καμάρι το μαγαζί τους

 

 

 

Πληροφορίες

  • Επιλογές εξυπηρέτησης: Φαγητό σε πακέτο • Παράδοση χωρίς επαφή • Δεν σερβίρει φαγητό στον χώρο
  • Διεύθυνση: Ραμνούντος 76, Νέα Ιωνία  πολύ κοντά στο σταθμό του τρένου
  • Τηλέφωνο: 21 0279 0771