Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Πανσέληνος Αυγούστου: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι του Οξύρυγχου»

Good Life

H πανσέληνος του Αυγούστου για το 2024 έχει ονομαστεί το «φεγγάρι του Οξύρυγχου». Η πανσέληνος θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου.

Μετά τη δύση του ηλίου, στρέφοντας το βλέμμα προς τα νοτιοανατολικά, θα διακρίνουμε στον ουρανό την ανατολή του φεγγαριού.

Σύμφωνα με τη NASA, το φεγγάρι του Αυγούστου φαίνεται πλήρες από το Σάββατο, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά θα απολαύσουμε την εικόνα της πανσελήνου για τρεις διαδοχικές νύχτες.

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρυγχου» λόγω των ιθαγενών της Αμερικής οι οποίοι τέτοια μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι – γνωστό και ως μουρούνα.

Το φεγγάρι του Αυγούστου χαρίζει μαγευτικές εικόνες. Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα προετοιμάζουν εκδηλώσεις για εκείνη την βραδιά.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδίως τον Αύγουστο, η σελήνη φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι τους υπόλοιπους μήνες. Πολλές φορές παίρνει μια πιο βαθιά και κόκκινη απόχρωση.

Το επερχόμενο φεγγάρι χαρακτηρίζεται ακόμα και ως «υπερπανσέληνος» και πρόκειται για την πρώτη από τις 4 διαδοχικές που θα σημειωθούν φέτος (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος).

Κατά την υπερπανσέληνο, το φεγγάρι εμφανίζεται έως και 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο, συγκριτικά με μια απλή πανσέληνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι συμβαίνει με τα παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο του COVID - Ειδικοί προειδοποιούν

Η περίοδος της καραντίνας, επί COVID, έχει δημιουργήσει μια γενιά παιδιών που κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες, προειδοποιούν ειδικοί, στη Βρετα...

Ποιες συμπεριφορές εκδηλώνουν οι γονείς που αισθάνονται ζήλια για τα ενήλικα παιδιά τους

Η ζήλεια μπορεί να επισκιάσει ακόμη και τη σχέση του γονιού με τα παιδιά του. Είναι πιθανό τη στιγμή που τα παιδιά θα αρχίσουν να προοδεύουν στη ζωή τους, να προκαλέσουν τη ζήλεια ...

Φόρτωση άρθρων...