Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Πένες με σάλτσα τόνου (Συνταγή)

Ευ ζην

Ειρήνη Τσολιάκου, Μέγαρα Αττικής

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πένες
- 1 κύβος λαχανικών
- 2 κονσέρβες τόνου
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη
- 2 κουτ. σούπας ελιές καλαμών (σε ροδέλες)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 φιλέτα αντζούγιες
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (σε φέτες)
- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Παρμεζάνα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και σε μεγάλη κατσαρόλα τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους αλλά στο τέλος δεν τις σουρώνουμε παρά τις αφήνουμε απλά στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι με λάδι, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε τη πιπεριά, σε φέτες, ρίχνουμε τις αντζούγιες, τη κάπαρη, τις ελιές, σε ροδέλες και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις σοταριστούν τα υλικά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κονκασέ και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει ο κύβος. Δοκιμάζουμε με κουτάλι την σάλτσα μας για να δούμε πόσο αλμυρή είναι. Λογικά, επειδή τόσο η κάπαρη όσο και οι αντζούγιες κάνουν την σάλτσα πολύ αλμυρή, θα πρέπει να προσέξουμε την ποσότητα του αλατιού που θα προσθέσουμε. Μπορεί να μην χρειάζεται και καθόλου.

2. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράζει για 30 λεπτά περίπου και όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε τον τόνο. Στη συνέχεια, με τρυπητή κουτάλα προσθέτουμε τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα χωρίς να τις σουρώσουμε. Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το φαγητό μας να «ξεκουραστεί» για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 4

ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ βρίσκεται το 65ο ΤΕΥΧΟΣ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ) του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) με 70 μοναδικές συνταγές γραμμένες απόκλειστικά από τους αναγνώστες του.
+ Αν θέλεις και εσύ να συμμετεχεις σ' αυτή τη τεράστια παρέα του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) δεν έχεις παρά να μας στείλεις με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, Ισόγειο, Atrina A', Τ.Κ. 15121, Παράδεισος Αμαρουσίου Αττικής) συνταγές που φτιάχνεις στους φίλους, στην οικογένεια, στην/στον αγαπημένο σου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο ρόφημα πρέπει να δοκιμάσουν οι άνθρωποι που ξυπνούν διαρκώς κουρασμένοι το πρωί

Ειδικοί αποκαλύπτουν ένα μυστικό για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας, ειδικά αν έχετε ξυπνήσει κουρασμένοι. Πρόκειται για ένα ρόφημα δύο συστατικών που ενυδατώνει τον οργανισμ...

Φόρτωση άρθρων...