Δευτέρα
08 Ιουλίου 2024

Το πιο ιστορικό παγωτό στην Ελλάδα είναι στην Βέροια

Ευ ζην

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται. Κανείς δεν θυμάται παιδικό καλοκαίρι χωρίς να κρατά ένα παγωτό στα χέρια. Στην Βέροια αυτά τα Καλοκαίρια κρατούν από το 1946 έως σήμερα καθώς εκεί βρίσκεται η πιο παλιά παγωτομηχανή στην Ελλάδα. Ο λόγος για το LIDO.  

Το LIDO ξεκίνησε την λειτουργία του στην 1 Φεβρουαρίου το 1946.

Αρχικά λειτουργούσε ως γαλακτοπωλείο από τους αδερφούς ΚΟΥΣΙΟΥ , οι οποίοι ως  και σήμερα είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της Βέροιας , δωρίζοντας ασθενοφόρα , εντατική , χειρουργείο στο τοπικό νοσοκομείο , οικήματα σε τοπικές δομές  για φορείς κακοποιημένων  παιδιών και γυναικών. Η μεγαλύτερη δωρεά τους είναι η κατασκευή της γέφυρας ΚΟΥΣΙΟΥ που ενώνει την πόλη και στοίχισε 3.500.000 ευρώ. Το ύψος όλων των δωρεών ξεπερνούν τα 6.000.000 ευρώ.

«Το 1961 βρέθηκε κοντά τους ο ΚΟΥΤΟΒΑΣ ΝΙΚΟΣ , ο πατέρας μου,  ο οποίος ήταν ζαχαροπλάστης και ενώνοντας τις  γνώσεις τους γύρω από το γάλα και την παρασκευή γλυκών δημιούργησαν το σημερινό ζαχαροπλαστείο LIDO .  
Από την σύμπραξη αυτή δημιουργήθηκε η μοναδική συνταγή του φημισμένου , πλέον , παγωτού το οποίο παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα και άγριο σαλέπι  τα οποία προμηθευόμαστε από τοπικούς παραγωγούς . 
Το παγωτό LIDO ξεχωρίζει σε γεύση και ποιότητα γιατί εκτός από την μοναδική συνταγή και τα υλικά του η πραγματικά ξεχωριστή υφή του οφείλεται στην παγωτομηχανή CARPIGIANI κατασκευής του 1946 η οποία λειτουργεί ασταμάτητα  όλα αυτά τα χρόνια»
, λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr ο κ. Πέτρος Κουτόβας

Από το 1997 το κατάστημα περιήλθε στους  ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΟΒΑ , οι οποίοι έχουν την διεύθυνση ως και σήμερα. 

 

παγωτο

 

παγωτο

 

 

παγωτο

 

 

παγωτο

 

παγωτο

 

παγωτο

 

παγωτο

 

παγωτο

 

παγωτο

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρομποτική χειρουργική για διαφραγματοκήλη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η διαφραγματοκήλη αποτελεί μία διαφορετική μορφή κήλης λόγω της ανατομικής της εντόπισης. Η διόρθωσή της, ιδίως επί σύνθετων περιπτώσεων, μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Η ρο...

Φόρτωση άρθρων...