Σαββάτο
19 Οκτωβρίου 2024

Τροφή βάλσαμο για τα νεφρά

Ευ ζην

Ένα τρόφιμο βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργεία των νεφρών. Αυτό το τρόφιμο, το οποίο έχει θετική επίδραση στον οργανισμό, ιδίως για τη συμβολή του στη βελτίωση της κυκλοφορίας και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά έχει επίσης αντίκτυπο στα νεφρά.

Ως γνωστόν τα κρεμμύδια έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Τα κρεμμύδια περιέχουν κερκετίνη, μια ουσία που δρα ως προστάτης των νεφρών, καθώς έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ακόμα, τα κρεμμύδια είναι πλούσια και σε άλλες ενώσεις, όπως κεφαίνια, σαπωνίνες, αγλυκόνες, οργανοσουλφίδια, φλαβονοειδή και άλλες φαινολικές ενώσεις, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και ανοσοτροποποιητική δράση. 

Επίσης, η έντονη γεύση του καθιστά το κρεμμύδι ιδανικό καρύκευμα για δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, οι οποίες είναι συνηθισμένες σε άτομα με νεφρικά προβλήματα. 

Ομοίως, η κατανάλωσή του έχει αρκετά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο να υποφέρει κανείς από προβλήματα υπέρτασης, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα νεφρά.

Τα κρεμμύδια προωθούν την αποβολή του νατρίου και ταυτόχρονα βοηθούν στη ρύθμιση του όγκου και της σύστασης των υγρών στο σώμα μας, καθώς προάγουν την ευεξία διαφόρων οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

PSA και καρκίνος προστάτη: Μύθοι και αλήθειες

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες και η 2η αιτία απώλειας ζωής στον ανδρικό πληθυσμό. Ένας από τους πιο διαδεδομένους δείκτες για την ανίχνευση ...

Στα Ιωάννινα η «Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή» από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF

Μετά την εκδήλωση της Αθήνας, η «Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή», στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας ταξιδεύει στις πόλεις της Περιφέρειας. Πρώτ...

Αρτηριακή πίεση και άσκηση - Τι πρέπει να ξέρετε

Τη σημαντικότητα της άσκησης για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης τονίζει νέα έρευνα. Σε παγκόσμιο επίπεδο ένας στους τρεις ενήλικες πάσχει από αυξημένη αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με...

Φόρτωση άρθρων...