Τρίτη
05 Νοεμβρίου 2024

Τρωιανός: Το οινοποιείο που εξελίχθηκε σε ευρωπαϊκό wine bar

Ευ ζην

Λένε πως τα μικρά διαμάντια κρύβονται εκεί που δεν περιμένει κανείς ότι υπάρχουν.

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Τρωιανού. Ένα μικρό οινοποιείο στο Περιστέρι που μετατράπηκε σε  ένα από τα καλύτερα wine bars της πρωτεύουσας. Η φήμη του γνωστή όχι μόνο στο λεκανοπέδιο αλλά και στην Ευρώπη καθώς το επισκέπτονται λάτρεις του οίνου από διάφορα σημεία της Γηραιάς Ηπείρου. 

Ο lykavitos.gr βρέθηκε στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου στο Περιστέρι, ένας πεζόδρομος που αρχίζει από τη στάση του μετρό Περιστέρι και καταλήγει στην πλατεία Μπουρναζίου. Εκεί μας υποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες του, ο Κώστας και η Μαρία. Ο Κώστας Ντέμος είναι η Τρίτη γενιά που έχει την κλειδιά της επιχείρησης που επί των ημερών του μετατράπηκε από ένα μικρό οινοποιείο της γειτονιάς σε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό wine bar. 

Ξεχωριστή θέση και πολύ ψαγμένα είναι τα τυριά και τα αλλαντικά που συνοδεύουν τα κρασιά. Διαλεγμένο ένα-ένα δίνουν άλλη αίσθηση στον ουρανίσκο.

 

 

 

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λόγο στον κόσμο να έρθει στον Τρωιανό. Όποιος έρθει εδώ θα κάνει ένα γευστικό ταξίδι. Θα ζήσει μια εμπειρία διαφορετική», λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Ντέμος και έχει απόλυτο δίκιο

 

bar
Ο lykavitos.gr στο οινοποιείο του Τρωιανού

 

 

bar
Η Μαρία κόβει με ευλάβεια το τυρί

 

bar
Τα τυριά και τα αλλαντικά που συνοδεύουν τα κρασιά είναι πολύ ιδιαίτερα

 

bar
Δεκάδες ετικέτες και γεύσεις κρασιών

 

 

bar
Ο Κώστας Τρωιανός κόβοντας προσούτο

 

bar

 

 

bar

 

bar
Φτιάχνοντας ένα λαχταριστό σάντουιτς με προσούτο

 

 

bar

 

 

bar

 

 

bar
Όπως εξηγεί στο lykavitos.gr έρχονται λάτρεις του οίνου ακόμη και από το εξωτερικό

 

 

bar
Ένα πλατό με αλλαντικά και τυριά

 

bar
Έχει και χύμα κρασί ως οινοποιείο που σέβεται την προέλευση του

 

bar
Οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά

 

 

bar

 

bar
Occelli ωριμασμένο με φύλλα κάστανου, Ηοlzhofer, το ελβετικό απαστερίωτο τυρί που σπάνια περνά τα εθνικά του σύνορα, Caciottona al Pepe, το διάσημο ιταλικό κατσικίσιο τυρί με πιπέρι τεριτσέρι, από βραβευμένους(πρώτη βράβευση το 1933) 4 γενιάς τυροκόμους

 

 

Πληροφορίες:

  • Μεγ.Αλεξάνδρου 51 & Υπερείδου
  • Τηλέφωνο: 210- 576 4644
  • Πως πάω: Με μετρό μέχρι το Περιστέρι - Με αυτοκίνητο στην πλατεία του Μπουρναζίου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παχυσαρκία: Η υποτιμημένη πολυσυστηματική νόσος που απειλεί την υγεία μας

Η παχυσαρκία είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει κυρίως ο σύγχρονος δυτικός κόσμος, καθώς θεωρείται πλέον μια πολυσυστηματική νόσος με σημαντικές...

«Στην Καρδιά της Καινοτομίας: Το Παρόν και το Μέλλον της Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Στην Καρδιά της Καινοτομίας: Το Παρόν και το Μέλλον της Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα», η οποία πραγματοποιή...

Φόρτωση άρθρων...