Δευτέρα
23 Δεκεμβρίου 2024

Ο Τσίπρας, ο διάβολος, η «σκισμένη γάτα» (Ιμαλαΐων) και ο Σταύρος Ψυχάρης

Επειδή κάποιοι πιστεύουν πως οι Δημοκρατικοί πολίτες του τόπου αλλά και άνθρωποι του Τύπου αυτού έχουν κοντή μνήμη, αλλά και επειδή πλέον (οι ίδιοι) ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ εμφανίζονται σήμερα ως "προασπιστές" της Ελευθεροτυπίας, με αφορμή τον θάνατο του ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ Σταύρου Ψυχάρη αξίζει να αναδημοσιεύσουμε το ιστορικό κομμάτι του Βήματος που υπέγραψε στις 26 Φεβρουαρίου του 2016 (επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ο τότε συντάκτης του Βήματος Πάνος Παπαδόπουλος με τίτλο "Ο ηγέτης, ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων".
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι τι εστί ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΡΙΖΑ. 

 

psixaris _ tsipras_gata imalaion

Ο ηγέτης, ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων 

Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

– «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

– «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

– «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».

– «Τι του δώσατε;».

– «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

***

Η ειρωνεία της Ιστορίας

 

Η συνάντηση του εκδότη με τον ανερχόμενο πολιτικό ηγέτη είχε λάβει χώρα λίγες ημέρες νωρίτερα, το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου 2014. Η 4η Ιουλίου είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δεξιώσεις στις οποίες προσκαλούν τους επιφανείς της πολιτικής, της οικονομίας, του Στρατού, της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης και των Τεχνών. Ηταν μια… μικρή ειρωνεία της Ιστορίας το γεγονός ότι η μυστική συνάντηση έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας αυτής, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Αραγε μπορεί το διαμέρισμα αυτό να είχε ποτέ παγιδευτεί και να παρακολουθούνταν ως… γόνιμη εστία παραγωγής απόρρητων πολιτικών πληροφοριών; Ο εκδότης αναλογίστηκε το ενδεχόμενο, αλλά δεν τον προβλημάτισε. Αλλωστε, όπως διαχρονικά διαβεβαιώνουν πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων που έχουν συναντηθεί μαζί του, ο ίδιος δεν ζητεί ποτέ τίποτα. «Δέχομαι αιτήματα, δεν καταθέτω αιτήματα» απαντούσε απότομα σε όποιον τολμούσε να τον ρωτήσει αν έχει κάποιο συγκεκριμένο αίτημα να μεταφέρει στον εκάστοτε πολιτικό που θα συναντούσε.

Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση του πολιτικού με τον εκδότη. Ηταν η τέταρτη από την αρχή του 2014. Οι άλλες τρεις που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να… στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο «πολιτικό αρραβώνα». Ηταν τρία κρύα απογεύματα, συνήθως μετά τις 6, μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2014. Τρεις συναντήσεις «για να σπάσει ο πάγος», με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και «ανώδυνες» συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι… πατρικές νουθεσίες του εκδότη. Στους λίγους που γνώριζαν τις συναντήσεις αυτές, δήλωναν κατόπιν και οι δύο ενθουσιασμένοι. Παρά τη σημαντική διαφορά ηλικίας, είχε διαμορφωθεί από την πρώτη στιγμή ένα κλίμα αποδοχής, άνεσης και αλληλοκατανόησης. «Είχα ακούσει ότι είναι απότομος και αυστηρός, αλλά η συζήτηση μαζί του με εντυπωσίασε» έλεγε ο πολιτικός στους έμπιστους συνομιλητές του. «Δεν είναι καθόλου ακραίος. Είναι ένας έξυπνος και μετριοπαθής πολιτικός» έλεγε ο εκδότης στους στενούς συνεργάτες του.

***

Το παρ’ ολίγον ατύχημα

Η τέταρτη συνάντηση έγινε και αυτή έπειτα από αίτημα του εκδότη. «Θέλω να τον συναντήσω για να συζητήσουμε όσα συμβαίνουν, αλλά αυτή τη φορά θα ήθελα να είμαστε οι δυο μας» ζήτησε ο εκδότης να διαμηνυθεί στον πολιτικό. Ο πολιτικός ασφαλώς δέχθηκε και πρότεινε ως τόπο συνάντησης το φιλικό διαμέρισμα. «Η πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα διαθέτει υπόγειο γκαράζ. Το αυτοκίνητο του εκδότη θα κατέβει στο υπόγειο γκαράζ και ο εκδότης θα ανέβει με το ασανσέρ στον όροφο του διαμερίσματος» ήταν η ευγενική παράκληση του πολιτικού. «Ετσι δεν θα αναγκαστεί να παρκάρει στον δρόμο και δεν θα τον δει κανείς». Στη μία το μεσημέρι ακριβώς η θωρακισμένη λιμουζίνα του εκδότη έφθασε στη συμφωνημένη διεύθυνση και οι φρουροί του πολιτικού, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο διαμέρισμα, έσπευσαν να ανοίξουν την αυτόματη πόρτα του γκαράζ. Εκείνη τη στιγμή όμως ο επικεφαλής της ασφαλείας του εκδότη που βρισκόταν μέσα στη λιμουζίνα μαζί με τον εκδότη, μόλις είδε την πόρτα του γκαράζ να ανοίγει, διέταξε αμέσως τον οδηγό να σταματήσει. «Δεν είναι ράμπα γκαράζ, είναι ασανσέρ αυτοκινήτων» είπε. «Αυτά τα ασανσέρ αντέχουν αυτοκίνητα μέχρι δύο τόνων. Η λιμουζίνα είναι θωρακισμένη και ζυγίζει πεντέμισι τόνους. Αν μπούμε θα εγκλωβιστούμε στο ασανσέρ». Και έτσι το αυτοκίνητο δεν προχώρησε. Σταμάτησε στην πιλοτή. «Αν μπαίναμε θα παγιδευόμασταν και θα χρειάζονταν δύο μέρες για να μας απεγκλωβίσουν» είπε ο επικεφαλής της ασφαλείας του εκδότη που μόλις είχε αποτρέψει ένα απροσδόκητο και ατυχέστατο περιστατικό, που αν γινόταν θα… έμενε στην Ιστορία.

Η μυστική οδηγία του πολιτικού έπρεπε αναγκαστικά να παραβιαστεί. Αλλωστε ο δρόμος, παρά τη γειτνίασή του με την αμερικανική πρεσβεία και ορισμένα σημαίνοντα δημόσια κτίρια, ήταν σχεδόν άδειος εκείνη την ώρα. Μόνο τρεις εργάτες μαστόρευαν σε ένα κτίσμα λίγα μέτρα διαγώνια απέναντι, αλλά μάλλον δεν είχαν δώσει σημασία (ή έτσι άφηναν να φαίνεται…) στην κινητικότητα και στους λίγους αστυνομικούς με πολιτικά που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν συνοδεύσει τον πολιτικό και στέκονταν στον δρόμο με τα ακουστικά τους στα αφτιά. Ο ιστορικός εκδότης, που φορούσε πουκάμισο με λεπτή κόκκινη ρίγα, τιράντες, κόκκινη γραβάτα και μπλε κοστούμι, κατέβηκε, περπάτησε με γρήγορα βήματα προς την γκρίζα μεταλλική είσοδο, την οποία ξεκλείδωσε ένας φρουρός του πολιτικού. Κατευθύνθηκαν στο ασανσέρ και πάτησαν το κουμπί του πρώτου ορόφου. Βγήκαν σε έναν σκοτεινό διάδρομο. Ο φρουρός χτύπησε ένα κουδούνι χωρίς όνομα δίπλα σε μια γκρίζα πόρτα. Ο πολιτικός άνοιξε την πόρτα ο ίδιος. «Καλώς ήλθατε». Ηταν ευδιάθετος, ευγενικός και φιλόξενος, όπως πάντα. Φορούσε λευκό πουκάμισο και μπλε κοστούμι. Δεν ήταν όμως μόνος του στο μικρό αυτό ευήλιο διαμέρισμα με τους φρεσκοβαμμένους γκρίζους και βαθυπράσινους τοίχους, την καλαίσθητη διακόσμηση και τα όμορφα έπιπλα σε απλή σχεδίαση. Μετά την εγκάρδια και ζεστή χειραψία, οδήγησε τον επισκέπτη προς το μικρό σαλόνι. Αλλά ο εκδότης κοντοστάθηκε για λίγο γιατί παρατήρησε μια γάτα. Μια γάτα των Ιμαλαΐων, με μακρύ εντυπωσιακό τρίχωμα, ελαφρώς εύσωμη, με μάτια γαλάζια, αυστηρή και μεγαλοπρεπής. Καθόταν επάνω σε ένα ευμέγεθες μαξιλάρι και παρατηρούσε έντονα τον εκδότη χωρίς να κουνηθεί από τη θέση της. «Ανήκει στη φίλη μου που έχει αυτό το σπίτι» εξήγησε ο πολιτικός χαμογελώντας. «Θέλετε έναν εσπρέσο;» ρώτησε. «Θα τον φτιάξω ο ίδιος γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σπίτι».

Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ο πολιτικός και ο εκδότης απολάμβαναν τον καφέ τους στο μικρό και όμορφο καθιστικό, και άρχισαν να μιλούν σχεδόν σαν να ήταν πατέρας και γιος, που είχαν χαθεί για χρόνια και «ανακάλυψαν» τυχαία ο ένας τον άλλον. «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης. «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός. Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας. Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του. Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.

Οσα άκουσε ο «μάρτυρας»

 

Ο μοναδικός μάρτυρας της συνομιλίας ήταν αυτή η γάτα των Ιμαλαΐων, η οποία μάλιστα μετέδιδε μια αίσθηση «κυριότητος του χώρου». Αυτή μόνο είχε το προνόμιο να ακούσει το αίτημα του πολιτικού προς τον εκδότη για μια… σχέση αποκλειστικότητας, για μια σταθερότερη σχέση επωφελούς αλληλοϋποστήριξης. Στο μυαλό αυτής της σπάνιας γάτας καταγράφηκε με μορφή ανεξιχνίαστου κώδικα ένα εξίσου σπάνιο ιστορικό στιγμιότυπο. Μια γάτα σιωπηλή που έδειχνε αφοσιωμένη σε μια φιλική συζήτηση δύο ανθρώπων περί πολιτικής και ισχύος, μια λευκή γάτα μακρύτριχη που τα έντονα γαλανά μάτια της όπως εξείχαν σχεδόν μέσα από το σκουρόχρωμο τρίχωμα του προσώπου της, την έκαναν να μοιάζει αυστηρή και αινιγματική. Οπως αινιγματικές θα αποδεικνύονταν πολλές από τις πτυχές και τις ανατροπές της Ιστορίας αυτής της πολύπαθης χώρας που έμελλε να ακολουθήσουν…

gata-twn-imalaiwn

Τι απαντά το Μαξίμου

 

Το Μέγαρο μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία κάνει το άσπρο μαύρο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα»

Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό.

 

Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

 

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.

 

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

 

Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό.

Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής»
 

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής» στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

Τι απάντησαν "Τα ΝΕΑ" στον Τσίπρα

Με άρθρο υπό τον τίτλο υπό τον τίτλο «διαρροές δύο ταχυτήτων και σύγχυση στο Μαξίμου» και λεζάντα «νέα κενά μνήμης αλλά και επιθετικοί υπαινιγμοί την επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων του "Βήματος της Κυριακής" για τα ραντεβού Τσίπρα» απαντούν σήμερα «Τα ΝΕΑ».

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

 

Το «σκληρό ροκ» ήταν ένας όρος που μπήκε στην πολιτική ζωή από τον Κώστα Λαλιώτη. Τώρα τον κακοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου του ΣΥΡΙΖΑ για να προαναγγείλει την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να αντεπιτεθεί στον ΔΟΛ μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» για τα τέσσερα μυστικά ραντεβού ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Σταύρο Ψυχάρη όταν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρώτη εκδοχή
Οι κυβερνητικές διαρροές ήταν πάντως, όπως φάνηκε από τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, δύο ταχυτήτων. Η πρώτη και πιο σοφτ εκδοχή των διαρροών προειδοποιεί πως «η κυβέρνηση θα μιλήσει για όλα» και «θα τα φέρει όλα στο φως». Είναι ενδεικτικό πως αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση Τσίπρα - Ψυχάρη, επιμένοντας ότι με την υπόθεση του δεύτερου ασχολείται η Δικαιοσύνη. 
Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι διάφορες επιθέσεις φιλίας ή εχθρότητας είναι ένα ζήτημα που αφορά την τακτική που ακολουθούν οι ίδιοι που προσπαθούν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Σε μία από αυτές τις επιθέσεις φιλίας εντάσσουν και τις συναντήσεις που έγιναν προτού ο Αλέξης Τσίπρας αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2015. Οι ίδιες πηγές του Μαξίμου ανέφεραν πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει πολύ σύντομα το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και θα ενεργήσει προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης όλων των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τον κλάδο των ΜΜΕ.

Η δεύτερη εκδοχή
Η δεύτερη εκδοχή των διαρροών που έγιναν κυρίως σε sites είναι πιο επιθετική και φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη. Απαντώντας στο ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί καταγεγραμμένο υλικό – κάτι που ωστόσο δεν έχει ειπωθεί στην ανακοίνωση του «Βήματος» – αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι «κάτι τέτοιο αποτελεί κακούργημα», θορυβημένες από την ανακοίνωση του «Βήματος» που μιλούσε για χρυσές εφεδρείες της δημοσιογραφίας. «Μπαίνει ζήτημα δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει ένα έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον Πρωθυπουργό της χώρας» ήταν μία από τις διαρροές που αναπαρήχθησαν από πολλές ιστοσελίδες χωρίς να διαψευστούν. 
Πάντως αργότερα, όταν το Μαξίμου ρωτήθηκε από «ΤΑ ΝΕΑ» αν υπάρχει τέτοια διαρροή, αρμόδιο στέλεχος εξηγούσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για τον Σταύρο Ψυχάρη, απλώς αν κάποιος ηχογραφεί παράνομα συζητήσεις πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό συνιστά κακούργημα.
Σύμφωνα με τη σκληρή γραμμή πληροφόρησης, από τον Ιανουάριο του 2015 οπότε ο Αλέξης Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός δεν έχει συναντήσει κανέναν εκδότη. Πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι είχε συναντήσει πολλούς και εντός και εκτός γραφείου. Κατά τις ίδιες πηγές, με τον πρόεδρο του ΔΟΛ έγιναν τέσσερις συναντήσεις. Η πρώτη δημοσίως στην εφημερίδα και ακολούθησαν ακόμη δύο συναντήσεις παρουσία τρίτων ύστερα από αίτημα του Σταύρου Ψυχάρη, ενώ και η τέταρτη έγινε στο σπίτι της στενής φίλης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αίτημα του εκδότη.
Οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι ο εκδότης ζήτησε βοήθεια να ελέγξει το Mega, ενώ στο δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προθυμοποιήθηκε να διευκολύνει μια τέτοια εξέλιξη χωρίς να του ζητηθεί. Περιέργως, η κυβέρνηση επικαλείται σειρά δημοσιευμάτων που δείχνουν ότι ο ΔΟΛ ήταν σκληρός στην πολεμική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις νίκες ήταν απλώς ήπιος για λίγες ημέρες. Για το Μαξίμου «το σύστημα ξέφυγε» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, θέμα που κατά τις εκτιμήσεις των πηγών του συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις και τη σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση.

Κριτική από την αντιπολίτευση
Στο θέμα των αποκαλύψεων του «Βήματος» επανήλθε χθες η Νέα Δημοκρατία μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος εξήγησε ότι η ΝΔ αναφέρθηκε στη δημόσια παραδοχή της ύπαρξης των συναντήσεων για να σημειώσει ότι τα ερωτήματα παραμένουν καταλυτικά. 
Κατηγόρησε μάλιστα το Μαξίμου γιατί εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή επιβεβαίωσε ένα δημοσίευμα, το οποίο πρώτο εκείνο επιβεβαίωσε παραδεχόμενο τις μυστικές συναντήσεις.
Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχόλια καυστικά για τον Αλέξη Τσίπρα έκαναν οι πρώην σύντροφοί του Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο πρόεδρος της ΛΑΕ ανέφερε ότι οι τέσσερις κρυφές συναντήσεις με άκρα συνωμοτικότητα και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ριζοσπαστική αντιπολίτευση «ενάντια στη διαπλοκή», δείχνουν ότι ακολουθούσε μια παράλληλη γραμμή συναλλαγών παρασκηνίου «με το μιντιακό κατεστημένο». 
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής σχολίασε στο twitter πως «όπως λέει και ο σοφός λαός, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Η συνέντευξη στο Star
Mετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Star, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε τις συναντήσεις του με τον Σταύρο Ψυχάρη επιχειρώντας να χαριτολογήσει. «Αν χρειαστεί θα συναντήσω και τον διάβολο αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου» είπε και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν».
Ακολούθως είπε ότι «σε τέσσερις εκλογές δεν σήκωσα τηλέφωνο να ζητήσω χάρη από κανέναν», ξεχνώντας μάλλον ότι είχε εκφράσει συγκεκριμένες απαιτήσεις για το πώς να καλύπτεται το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ από το Mega. Αναπάντητη έμεινε πάντως η παρατήρηση του Νίκου Χατζηνικολαου ότι «σ’ εμένα δεν κάνατε ποτέ καφέ». 
Ερωτώμενος για τον χώρο του Διαδικτύου ο Πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θέλουμε να ελέγξουμε, θέλουμε να καταπολεμήσουμε φαινόμενα σαν αυτά των εκβιαστών».
Κατά τα άλλα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι έσκισε τη γάτα των Ιμαλαΐων, εννοώντας προφανώς τον τρόπο με τον οποίο έσκισε και τα Μνημόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καβγάς Κωνσταντοπούλου με τον Λαμπρούλη του ΚΚΕ στη Βουλή: Είστε δεκανίκι της ΝΔ - Δεν ξέρετε την τύφλα σας

Χάος επικράτησε στη συνεδρίαση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της 4ης ημέρας της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού, με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπού...

Selfies, χαμόγελα και «γαλάζια» χειροκροτήματα μετά την ομιλία Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό - Δείτε φωτογραφίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Μετά το τέλος της ομιλίας του, με τα μέτρα που ανακοίνωσ...

Απών ο Πολάκης από την ομιλία Φάμελλου στη Βουλή - «Εχει χειρουργείο» είπε η Δούρου

Αισθητή έγινε η απουσία του Παύλου Πολάκη από την αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλούσε για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο βουλευτής Α...

Φόρτωση άρθρων...