Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Οι πρώτες φωτογραφίες του Βασιλιά Καρόλου με την Καμίλα μετά την διάγνωση με καρκίνο

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του παλατιού που έκανε γνωστό ότι ο Βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος, πάσχει από καρκίνο, κυκλοφόρησε φωτογραφία που τον δείχνει με τη σύζυγό του Καμίλα να  φεύγουν από τη βασιλική τους κατοικία στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ.

Η κυκλοφορία διακόπηκε για λίγο μετά τις 15:30 έξω από το Κλάρενς Χάουζ. Στις φωτογραφίες, είναι εμφανής η συναισθηματική φόρτιση του Καρόλου ύστερα από την είδηση που έχει ταρακουνήσει τη Βρετανία, με τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο να επιδίδονται στη σύνταξη σειράς δημοσιευμάτων για την υγεία του μονάρχη.

Οι πρώτες φωτογραφίες του Βασιλιά Καρόλου με την Καμίλα μετά την διάγνωση με καρκίνο
Οι πρώτες φωτογραφίες του Βασιλιά Καρόλου με την Καμίλα μετά την διάγνωση με καρκίνο

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον καρκίνο

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη υπερπλασία προστάτη, παρατηρήθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η αυτού μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να ακυρώσει τα δημόσια καθήκοντά του. Σε αυτή την περίοδο η αυτού μεγαλειότητα θα συνεχίσει να ασχολείται με κρατικές υποθέσεις και τα επίσημα έγγραφα ως συνήθως.

Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα δημόσια καθήκοντά του το ταχύτερο δυνατό.

Επέλεξε να κοινοποιήσει τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κόσμου για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο».

Τι αναφέρει το πρωτόκολλο σε περίπτωση ανικανότητας του μονάρχη

Παρά το γεγονός ότι τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχει το πρωτόκολλο σε περίπτωση στην περίπτωση που ένας μονάρχης κριθεί «ανίκανος» να συνεχίσει να ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος αδημονούσε να γίνει Βασιλιάς της Βρετανίας με τον βιογράφο του, Ρόμπερτ Χάρντμαν, να μην μπορεί να κρύψει την συμπάθειά του για το πρόβλημα υγείας. Ο Κάρολος έγινε Βασιλιάς πριν από 18 μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», ο νόμος περί αντιβασιλείας του 1937 τέθηκε σε ισχύ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' — παππού του βασιλιά Καρόλου — λόγω του γεγονότος ότι η κληρονόμος του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β', ήταν μόλις 10 ετών εκείνη την εποχή.

Ο Kάρολος, ολόκληρο το όνομά του είναι Τσαρλς Φίλιπ Άρθουρ Τζορτζ γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου του 1948, τη 12η χρονιά της βασιλείας του παππού του, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄. Ήταν μόλις 3 ετών όταν έγινε διάδοχος του θρόνου, με την μητέρα του να φοράει το Στέμμα, το 1952.

Ο νόμος περί διαδοχής εφαρμόζεται όταν ένας μονάρχης που διαδέχεται στον θρόνο είναι κάτω των 18 ετών, βρίσκεται εκτός της χώρας ή είναι ανίκανος.

Σε περίπτωση προσωρινής ανικανότητας ή απουσίας από τη χώρα, τον μονάρχη μπορούν να τον αντικαταστήσουν οι Σύμβουλοι Επικρατείας.
Κάτι που συνέβη στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ όταν ζήτησε από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να παραστούν στα εγκαίνια του βρετανικού κοινοβουλίου το 2022.

Οι Σύμβουλοι του Κράτους είναι όλοι μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και δύο ή περισσότερα μέλη μπορούν να εκτελούν βασιλικά καθήκοντα ταυτόχρονα.

Αυτός θα ήταν ο/η σύντροφος του Βασιλιά και οι επόμενοι τέσσερις στη σειρά για τον θρόνο που έχουν όμως φθάσει στην ηλικία των 21 ετών.
Στην προκειμένη περίπτωση, η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, ο δούκας του Σάσεξ Χάρι, ο δούκας του Γιορκ, Εδουάρδος και η πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Ωστόσο, το 2022, με βάση τη νομοθεσία του στέμματος, η σειρά διαδοχής άλλαξε και πλέον αφορά μόνο τα εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ανικανότητας του διαδόχου της εκλιπούσας Ελισάβετ, η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος θα μπορούσαν να αναλάβουν τα βασιλικά καθήκοντα.

Ακόμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πρέπει να διοριστεί αντιβασιλέας μόνο στην περίπτωση που ο μονάρχης κριθεί ανίκανος και δεν είναι πλέον σε θέση να ασκήσει τα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο αντιβασιλέας, που είναι ο επόμενος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, είναι ο πρωτότοκος γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ πιθανότατα θα υποστηρίξει περισσότερο την εικόνα του Στέμματος προς τα έξω αναλαμβάνοντας ορισμένα καθήκοντα για λογαριασμό του πατέρα του, την ώρα που ο πατέρας του, Βασιλιάς Κάρολος, θα υποβάλλεται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Δεν χρησιμοποιήθηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος κατά της Ουκρανίας»

Δύο αξιωματούχοι της Δύσης αντέκρουσαν την εκδοχή της Ουκρανίας που ισχυρίζεται πως η Ρωσία επιτέθηκε με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο. Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε διηπειρωτικό βαλ...

Οι απειλές Πουτιν για παγκόσμια σύγκρουση και το νέο όπλο που δοκίμασε η Μόσχα

Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον μίας στρατιωτικής εγκατάστασης στην Ουκρανία «ως απάντηση στα πρόσφατα ουκρανικά πλήγματα μεγάλου βεληνε...

Φόρτωση άρθρων...