Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετάσχει με 12 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank περιγράφει η Fiera Capital, σε σχετική της ανακοίνωση.

Η καναδική εταιρεία, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 158 δισ. καναδέζικων δολαρίων (116,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), αναφέρει ότι η Attica Bank πρόκειται να γίνει κορυφαίος παίκτης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

«Η Attica Bank και η καλύτερη στην κατηγορία της διοικητική ομάδα έχουν σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που οδήγησε σε έναν καθαρό ισολογισμό με εξαιρετική ποιότητα ενεργητικού», δήλωσε ο Vijay Singh, διαχειριστής της Fiera Capital (UK) Limited.

«Η συναρπαστική πορεία προς τα εμπρός, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, περιλαμβάνει την κάλυψη των πιστωτικών απαιτήσεων ενός από τους πιο δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Είναι προνόμιο να μοιράζεσαι την επιτυχία και τη σταθερή πορεία της Attica Bank εντός της Ευρωζώνης, όπου ως ανταγωνιστής, η Attica Bank αξιοποιεί την επιχειρηματική της ευελιξία για να αναπτύξει εξαιρετικά προϊόντα».

«Σε αυτό το πνεύμα, η Fiera δεσμεύεται να στηρίξει την Attica Bank στην αποστολή της να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η προοπτική αυτής της στρατηγικής επένδυσης όχι μόνο θα ενισχύσει τη θέση της Attica Bank στην αγορά, αλλά θα συμβάλει και στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», προσθέτει ο διαχειριστής της Fiera.