Σαββάτο
23 Νοεμβρίου 2024

Έρχεται νέα εφαρμογή για την Αθήνα που δείχνει LIVE την κίνηση στους δρόμους

Ένα νέο καινοτόμο εργαλείο μπαίνει στο «οπλοστάσιο» της Περιφέρειας Αττικής με στόχο τη διευκόλυνση των οδηγών σε συνθήκες υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου

Αυτοκίνητο

Ειδικότερα το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει στην καθημερινή διευκόλυνση των χρηστών του οδικού δικτύου στην Αττική, ενισχύεται με την προσθήκη εφαρμογής (application) που θα λειτουργεί σε smartphones και θα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο, τους χρόνους διαδρομών σε διάφορους οδικούς άξονες, έτσι ώστε να μπορούν να επιλέξουν οι οδηγοί/χρήστες τη διαδρομή με την λιγότερη κίνηση.

Η εφαρμογή αυτή θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ρυθμίζονται από την επιστημονική ομάδα των συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολύνουν τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών της Αττικής.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν διαδρομές είτε προσθέτοντας τις συντεταγμένες κάθε σημείου ενδιαφέροντος είτε επιλέγοντας τα σημεία στον χάρτη και εντός ελάχιστων λεπτών οι διαδρομές θα τροφοδοτούνται με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Υπολογισμός διαδρομής χωρίς τη χρήση ανιχνευτών πεδίου

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η αύξηση της κίνησης σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη στον κόσμο της διαχείρισης της κινητικότητας απαιτεί την χρήση ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος κινητικότητας.

Η προτεινόμενη λύση θα ενσωματώνει Floating Car Data (FCD) τα οποία θα παρακολουθούνται προκειμένου να υπολογίζουν χρόνους διαδρομής με σκοπό την ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου για τη διευκόλυνσή τους στην επιλογή διαδρομών με απώτερο σκοπό την αποσυμφόρηση κορεσμένων διαδρομών.

Με την συλλογή των δεδομένων από τα FCDs θα είναι εφικτή η οπτικοποίηση των διαδρομών με συμφόρηση καθώς και των χρόνων διαδρομής έτσι ώστε να μπορεί να γίνουν σχετικές μετρήσεις καθώς και προσαρμογή μέσω διαδρομών καλύπτοντας περισσότερες από μια διαδρομή από το σημείο Α στο Β.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστορικά δεδομένα και θα είναι εφικτό να γίνει συνδυασμός διάφορων δεδομένων από διάφορα σημεία, να διερευνηθούν τυχόν προβλήματα, έτσι ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που τα προκάλεσαν. Τα ιστορικά δεδομένα θα μπορούν να εξαχθούν μέσω Business Ιntelligence εργαλείων όπως για παράδειγμα Excel, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να κατανοήσουν για παράδειγμα τη συσχέτιση μεταξύ της ποιότητας του αέρα και των επιπέδων θορύβου, ειδικότερα μετά από έναν επανυπολογισμό διαδρομής για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε περιοχές όπου υπάρχει επιβάρυνση.

Αναφορικά με την πλατφόρμα η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι θα είναι εύκολη στην χρήση της με πρόσβαση από ένα σύστημα σε σημαντικά δεδομένα και αναφορές μέσω ενός εύχρηστου γραφικού περιβάλλοντος.

Η τεχνολογία θα βασίζεται σε μικροϋπηρεσίες και θα είναι χτισμένη σε μια ολοκαίνουργια «βάση», ενώ θα λειτουργεί σε ασφαλές cloud σύστημα.

Για μια βιώσιμη και προληπτική διαχείριση της κινητικότητας στην ψηφιακή εποχή, είναι απαραίτητο να γίνει η συλλογή των δεδομένων προκειμένου να αξιολογηθούν και να χρησιμοποιηθούν αναλόγως.

Η πλατφόρμα θα συλλέγει τα δεδομένα από πολλαπλές πηγές και περιοχές και θα τα αναλύει επίσης σε πραγματικό χρόνο.

Ακολούθως θα μοιράζεται και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα από διαφορετικά συστήματα σε ένα αστικό περιβάλλον και θα λειτουργεί ως συσσωρευτής των σχετικών δεδομένων κινητικότητας από διάφορες πηγές και θα τις αξιολογεί, με στόχο να τις αξιοποιεί ποικιλοτρόπως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Από 20.900 ευρώ το νέο Opel Mokka

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Opel αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο προσιτό το best seller B-SUV της μάρκας, τοποθετώντας το με πιο ανταγωνιστική τιμή στην αγορά.

Φόρτωση άρθρων...