Υλικά

2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

300 γραμμάρια μέτριο κριθαράκι

600 ml ζωμός λαχανικών

1 λεμόνι χυμός και ξύσμα

200 γραμμάρια γαρίδες αποφλοιωμένες

μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ίσα να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν δέσουν τα υλικά, προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το κριθαράκι με γαρίδες ζεστό.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.