Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Φασουλοταβάς με χωριάτικα λουκάνικα

Μαγειρική
Υλικά 

500 γραμμάρια φασόλια ξερά «χάντρες» μουσκεμένα αποβραδίς σε κρύο νερό
400 γραμμάρια χωριάτικα λουκάνικα* κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες,
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
200 γραμμάρια ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα φασόλια σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να λιώσουν και να μείνει περίπου ένα φλιτζάνι ζωμός στην κατσαρόλα.

Σοτάρετε τα λουκάνικα σε ελάχιστο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε την ντομάτα μαζί με αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το θυμάρι και αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα φασόλια μαζί με το νερό τους και τα λουκάνικα και τα ανακατεύετε.

Μεταφέρετε το φαγητό σε πήλινο ταψί (ταβά) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλετε, μπορείτε να ανάψετε λίγο το γκριλ της κουζίνας στο τέλος του ψησίματος για να κάνει το φαγητό λίγη κρούστα από πάνω. Σερβίρετε τον φασουλοταβά με μια πλούσια σαλάτα εποχής (ανάμικτη με λάχανο ή μαρούλι) και χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...